Kot smo zapisali že včeraj, je že pred današnjim obračunom Aluminija in Triglava jasno, da bodo v zadnjo tretjino z vrha lestvice 2. SNL krenili nogometaši Krškega. Krčani so se po dveh rezultatsko slabših tekmah, ko so izgubili z Ankarančani in zgolj remizirali s Konjičani, pobrali in pred domačimi gledalci v drugem polčasu napolnili mrežo Tolmina.


Slednji se še naprej sooča s težavami v napadu, saj moštvo iz Posočja spomladi na treh tekmah še ni doseglo zadetka. Rdeče-beli so se Krčanom zoperstavili s precej obrambno taktiko, tudi gostujoči strateg David Kanalec je po tekmi priznal, da je njegovo moštvo v prvi vrsti ciljalo na remi, a se načrt ni izšel: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, proti kvalitetnemu nasprotniku. Imeli smo obilo težav s poškodbami in prepovedmi igranja. Imeli smo taktični načrt, da bi se domov vrnili s točko, kar bi bil za nas velik uspeh in tako smo tudi pristopil k tekmi, igrati obrambno. To nam je v prvem polčasu uspevalo, potem pa nas je v začetku drugega polčasa presekal prvi gol. Moram priznati, da je bilo Krško danes kvalitetnejši nasprotnik. Zadeli so iz dveh situacij, iz katerih se ponavadi ne zadene, torej z dvema evrogoloma, nakar smo skušali vzpostaviti ravnotežje, a žal prejeli še dva zadetka. Mislim, da rezultat pove vse. Zmaga Krškega je zaslužena, za nas pa je to težak poraz in v naslednjih tednih nas čaka zelo veliko dela in upam, da se izvijemo iz rezultatske krize, ki nas je po lestvici pahnila navzdol.”

Foto: Mirsad K. Čavalić
Foto: Mirsad K. Čavalić

Tomaž Petrovič, trener Krškega, je igro svojih varovancev pohvalil že po uvodni spomladanski tekmi, ki so jo Krčani sicer izgubili, po tokratni preizkušnji pa je imel 35-letni strateg tudi zaradi zmage še nekaj dodatnih razlogov za veselje: Vedeli smo kaj lahko pričakujemo, saj je Tolmin zelo dobra ekipa, z dobrimi posamezniki in močnim moštvom. Mislim, da smo prevladovali od prve minute, čeprav se je Tolmin zavestno malce povlekel nazaj. V lastni igri smo bili zelo dobri, zelo kombinatorni že v prvem polčasu, čeprav je bil izid po prvem polčasu 0:0. V drugem polčasu smo dosegli zelo lepe zadetke in smo visoko zmagali, zato bi pohvalil svoje igralce, ki so bili v vseh pogledih res dobri,” je svoje varovance pohvalil nekdanji trener Interblocka, ki se je dotaknil tudi priprave na obračun s Tolminci: “Na današnjo tekmo smo se pripravljali kot na vsako drugo. Precej dejavnikov je odvisnih tudi od nasprotnika in v kakšnem stanju smo sami, na ta način pa tudi izbiramo igralce.”

“Odkril sem se za zvezno vrsto, soigralec Žiga Jurečič me je dobro videl in mi žogo podal med igralce, sam sem se obrnil, pogledal in videl, da sem praktično sam ter streljal proti golu,” pa je svojo mojstrovino opisal Tim Čeh. Sin Aleša Čeha, nekdanjega reprezentanta in trenutno pomočnika Srečka Katanca, je v uvodni minuti drugega polčasa s pravim evrogolom načel tolminsko mrežo in poskrbel za mirnejše nadaljevanje, v katerem so Krčani zabili še tri zadetke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…