Po tem krogu, ki se bo znova igral tri dni, bo za nami 1/6 sezone. Vemo, da se v torek ob 23:59 zaključi prestopni rok, in mnogi klubi, tudi šestnajsterica v slovenski drugi ligi pa zadnji hip išče nove okrepitve.


Na Goriškem, natančneje v Biljah, kjer domujejo črno-beli mojstri klim, si bosta v soboto od petih popoldne nasproti stali moštvi Vitanest Bilje in prekmurski klub Beltinci Klima Tratnjek. Pred slabim letom so na istem prizorišču s 5:2 slavili domačini. Doslej sta se tekmeca srečala štirikrat. Tri zmage Bilj, in ena Beltincev. Bilje ima doslej to sezono zmago, neodločen izid, in dva poraza. Beltinci pa zmago, dva remija in poraz.

Na Ptuju bo domača Drava gostila Krško. Dvoboj dveh tekmecev, ki sta nazadnje zelo razlino igrala z ekipo Roltek Dob. To bo njuna četrta tekma v 2 SNL. Dosedanja statistika je taka, da je enkrat slavilo Krško, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. V tekoči sezoni so Krčani zabeležili dva remija, nato pa dva poraza. Hud poraz s kar 2:7 so krški nogometaši doživeli v ljubljanski kotlini pri Javornikovem Dobu. Na drugi strani so minulo nedeljo Ptujčani na gostovanju premagali Dobljane s 5:2. Krško je na repu razpredelnice z dvema točkama, Drava pa pluje s petimi točkami več v vrhu lige.

V Ajdovščini bo Primorje gostilo Roltek Dob. Dvoboj moštev, ki ju loči le točka, in se nahajata v zgornjem delu lestvice, gostje pa imajo v svojih vrstah trenutnega najboljšega strelca lige.

V Ljubljano bo Ilirija gostila nekdanji prvoligaški klub iz Nove Gorice. Glavni sodnik bo 35-letni Drjan Vivod iz Maribora. Ilirija je na zadnji tekmi v gosteh z 2:0 v gosteh premagala ekipo Krškega z 2:0. Goričani pa z golom več na domači zelenici Fužinar.

V soboto od sedmih popoldne dalje se bosta na šestem medsebojnem srečanju sestali ekipi Brežic in Rogaške. Tri zmage v prid rogaških steklarjev, in dva neodločena izida je statistika dosedanjih srečanj. Brežičani imajo zelo mlado ekipo, Rogaška pa se je še okrepila. Nazadnje so minuli konec tedna s 3:0 na domači zelenici premagali Fužinar. Brežičani pa so zadnji dve tekmi izgubili z gol razliko 0:7, a proti nasprotnikoma, ki se borita za prvoligaško vstopnico. Velja omeniti, da so posavski nogometaši ostali brez prvega vratarja Kruljca, ki je odšel v Novo mesto k ekipi Krke, in da je v sredo odstopil trener Željko Mitraković. Kdo bo ekipo vodil na domači tekmi ni znano, bodo pa te dni iz uprave kluba dali izjavo o imenu novega stratega.

Zadnja tekma kroga, in edina, ki bo odigrana v nedeljo, bo odigrana v Črni na Koroškem, kjer trenutno domuje ravenski klub Fužinar Vzajemci. Tam si bosta od petih popoldne nasproti stali moštvi Fužinarja in Krke. Tekmeca sta doslej odigrala šest tekem, tri zmage so vknjižili novomeški nogometaši, dve pa Fužinar, dosegla pa sta še en neodločen izid.

Pari 5.kroga:

petek, 27.8.

  • Velenje: RUDAR – NAFTA 3:1 Saramago ’24 (11m) in ‘ 70, Kočar ’59 ; Csaba ‘8
  • Kranj: TRIGLAV – DEKANI 1:0 Šalja ’77

sobota ob 17:00

  • Bilje: VITANEST – BELTINCI K.T.
  • Ptuj: DRAVA – KRŠKO
  • Ajdovščina: PRIMORJE – ROLTEK DOB
  • Ljubljana: ILIRIJA – GORICA

sobota ob 19:00

  • Brežice: BREŽICE TERME ČATEŽ – ROGAŠKA

nedelja ob 17:00

  • Črna na Koroškem: FUŽINAR VZAJEMCI – KRKA
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…