Po dvotedenskem reprezentančnem premoru se na sceno vrača tudi prvoligaško tekmovanje. Medtem ko bodo prvoligaši s tekmami devetega kroga zaprli uvodno četrtino državnega prvenstva, bodo drugoligaši v soboto in nedeljo odigrali tekme šestega kroga.


Na Ptuju se bosta v ponovitvi včerajšnjega pokalnega obračuna pomerila Drava in Triglav, zanimiv obračun se obeta v Radomljah, kjer gostuje Ankaran, Aluminij odhaja v Veržej, Zarica gosti Dobljane, v obračunu dna lestvice pa se bosta pomerila Šenčur in Tolmin. Šenčurjani in Tolminci v uvodu sezone niso bili kaj prida uspešni, Gorenjci so z dvema točkama na devetem mestu, medtem ko so Primorci doslej osvojili vsega eno. Tako bo petkov večerni obračun izredno pomemben za obe ekipi, za domače pa bo naloga še nekoliko težja, saj jih zaradi izključitve v prejšnjem krogu ne bo smel voditi Brane Pavlin. Prekaljeni strateg Šenčurja je bil izključen v izdihljajih nedeljskega gostovanja pri kidričevskem Aluminiju, ko ga je sodnik Mihael Antić zaradi ponavljajočega protestiranja zoper sodniške odločitve poslal na tribuno. Če bo to za Tilna Žlebnika, Enesa Rujovića in soigralce “olajševalna” okoliščina, pa bomo videli že jutri zvečer.

Ob tem dodajmo še, da je znan tudi nadomestni termin prestavljene sobotne tekme med Zarico in Dravo. Obračun zaradi naliva ni bil odigran, saj je bil južni del igrišča, kot prikazuje spodnja fotografija, dve uri povsem pod vodo, kljub trudu organizatorja tekma pa zelenica ni dovoljevala izvedbe nogometnega obračuna. Tako se bodo Kranjčani in Ptujčani pomerili v sredo, 23. septembra, ob 16. uri.

Južni del Športnega parka Zarica je bil dve uri pred tekmo pod vodo. (Foto: nkkranj.si)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…