Gorenjska bo danes popoldne znova v znamenju lokalnega derbija med Kranjčani in Šenčurjani. Slednji so favoriziranemu Triglavu v letošnji sezoni zadali že dva poraza, še tretjega si moštvo trenerja Siniše Brkića ne sme privoščiti, saj bi se s tem še dodatno oddaljila od boja za vrh lestvice. Naloga pa bo tokrat še težja kot pred dvema tednoma, ko je Šenčur v Kranju slavil z 1:2, saj bo domače moštvo nastopilo precej oslabljeno.


“Tekma z Aluminijem nam je ogromno vzela, v Kidričevem smo praktično izgubili štiri nogometaše. Sedaj bomo ekipi priključili tudi kakšnega mladinca ali celo kadeta, zato apeliram na javnost, da bodo mladeniči potrebovali glasno pomoč s tribun našega domačega stadiona. Vseeno je to za nas sila pomembna tekma, s katero lahko ogromno pridobimo in v popolnosti verjamem vse fante, ki bodo dobili priložnost. Pravzaprav imamo ugoden razpored in s sobotno zmago bi bili na konju,” je za klubsko spletno stran dejal domači trener Siniša Brkić, ki bo danes zagotovo pogrešal kaznovano trojico. Momir Bojić in Aleš Poplatnik sta bila v Kidričevem izključena, Vlado Šmit pa je izpolnil kvoto rumenih kartonov. Med tednom pa so se s težavami zaradi poškodb ubadali Gašper Udović, Damir Marijan, Klemen Šturm in Matej Poplatnik, sicer najboljši strelec 2. SNL. Kranjčani so pred dnevi že napovedali, da bo priložnost v ekipi dobil vsega 17-letni Ožbej Kuhar, ki je na zimskih pripravah v Umagu že treniral s člansko ekipo, zaigral pa bi lahko še kakšen od kranjskih nogometnih upov.

Matej Poplatnik je pred tekmo dejal, da želi s soigralci prikazati tudi dobro igro, ki bi gledalce vrnila na tribune: “Najboljše zdravilo za negativen niz je zagotovo morebitna sobotna zmaga! V nogometu je pač tako, a sam si ne želim le zmage. Želel bi si, da tudi znova pokažemo izvrstno predstavo na terenu ter tako nagradimo naše navijače. S tem bi na dolgi rok poskrbeli, da se ljudje v večjem številu vrnejo na stadione.”

V spodnjem posnetku si lahko pogledate, kako se je gorenjski derbi odvijal pred dvema tednoma. Bo tokrat ponudil drugačen razplet.?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…