S tremi prestavljenimi tekmami 16. kroga 2. SNL se na nogometne zelenice v soboto in nedeljo vračajo tudi drugoligaši. Že sobotno popoldne bodo derbi vrha lestvice odigrali nogometaši Doba in Triglava, v nedeljo pa zaostale obveznosti čakajo še Zarico in Veržej ter Brda in Krko.


Novomeščani so z 19 točkami trdno zasidrani v sredini lestvice. Dolenjci so možnosti za ekspresno hiter povratek med prvoligaše zapravili že jeseni, saj za drugouvrščenim Dobom zaostajajo že debelih 14 točk, zato pa je četa trenerja Iztoka Kapušina še vedno v igri za pokalni naslov. Krka je v četrtfinalu izločila velenjski Rudar, za prvovrstno presenečenje in uvrstitev v finale pa bi morala zasedba s Portovala presenetiti še Domžale.

V dolenjskem drugoligašu ne skrivajo, da se bodo spomladi osredotočili prav na tekmi s pokalnim prvakom iz leta 2011. “Največji poudarek v tem delu sezone je seveda na pokalnem polfinalu, v katerem imamo veliko priložnost, da se pokažemo. Pokalne tekme so vselej nepredvidljive, zato verjamemo, da lahko presenetimo Domžale,” poudarja Žiga Jurečič, eden od trojice nekdanjih članov Krškega, ki so se med zimo pridružili Krki.

Kapušinova četa je pozimi, kot smo že poročali, doživela nekaj sprememb, Brežičan na klopi Krke pa pogreša predvsem Jana Novaka, Davida Tijanića in prvega strelca Marka Brekala. Na sredini igrišča bi utegnil pomembno vlogo prevzeti prav Jurečič. “V novem klubu se počutim odlično. Z večino soigralcev se poznam že od prej, z nekaterimi sem tudi že igral, z drugimi pa smo bili še lani nasprotniki v prvi ligi, tako da je glede tega vse, kot mora biti,” je v krajšem pogovoru za klubsko spletno stran priznal 21-letni nogometaš.

Kakšni pa bodo cilji Krke v ligaškem tekmovanju? “V ligi bomo šli tekmo po tekmo. Cilj je zmagati na vsaki tekmi, saj menim, da smo lahko vsaj enakovredni, od večine ekipa v 2. SNL pa celo boljši tekmec,” je zaključil Jurečič, ki je v prvoligaški konkurenci odigral 36 tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ilirija nazaj na zmagovalne tirnice, Bistrica po preobratu do domačega poraza

V okviru 18. kroga v drugi slovenski nogometni ligi smo včeraj spremljali še zadnji dve te…