Vstopili smo v drugi počitniški mesec, ko so ves mesec še možni prestopi. Povečini so se klubi že okrepili, a še vedno kdo kaj išče. Tako je bilo tudi v primeru Beltincev. Žuti iz Prekmurja so minuli petek doma ugnali (2:0) velenjski Rudar. Njihov strateg Damjan Gajser je lahko zagotovo presrečen. Lep začetek sezone, a kljub temu se zavedajo, da je sezona dolga in da prinaša tudi kartone, utrujenost in poškodbe. Zato so se dogovorili, da iz vrst prvoligaša pripeljejo okrepitev v zvezni vrsti.


V nedeljo ob pol šestih popoldne bodo “žuti” igrali znova doma. Njihov nasprotnik bodo Dekani. Proti Primorcem pa bo morda v kadru že novinec. David Đurak je 22-letni napadalno usmerjeni vezist, ki je minulo pomlad desetkrat oblekel dres Krškega. Pred tedni je podpisal pogodbo s prvoligašem iz Radomelj. V ljubljanski kotlini ne bo igral, saj so ga “mlinarji” za jesenski del sezone poslali na “kaljenje” na severozahod Slovenije k ekipi Beltincev.

V sezoni 2020/21 je bil član Mure, ki je tedaj postala državni prvak, Đurak pa je za črno-bele vpisal pet nastopov. Kljub mladosti je že igral na Švedskem, v Angliji ter na Irskem. V mlajših selekcijah je igral za zagrebški Dinamo in angleški Fulham. Po tem, ko je z Muraši dvignil pokal, je odšel v Grčijo. Tako bodo Beltinci njegov tretji slovenski klub za katerega bo zaigral, tam pa bo nosil dres s številko 45.

Naloži več sorodnih novic
  • FOTO: V Grosuplju delitev točk

    Nedeljsko popoldne je bilo posebno za grosupeljski nogomet. Njihov klub Brinje, ki je zras…
  • Prestop iz Slovenije v Afriko

    Smo v zadnjem mesecu poletnega prestopnega roka, ko se moštva po vsem svetu krepijo. V min…
  • Adria Miren z novo četverico

    Bliža se nova tretjeligaška sezona, ki bo gotovo zelo zanimiva. Ena najboljših ekip drugeg…
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Igralec kroga v 2. SNL je postal bivši član avstrijskega Rapida

Zvezda 2. kroga v drugi slovenski ligi je postal mladi vezist Fužinarja Chris Cener. Ob vi…