Drugoligaši se po uvodnem pomladanskem krogu že pripravljajo na srečanja 17. kroga, predzadnjega kroga v drugi tretjini tekmovanja. Kot je znano, bo od pozicij po 18. krogu odvisen tudi razpored v zadnji tretjini prvenstva, že zdaj pa je jasno, da ga bo na vrhu lestvice pričakal kranjski Triglav.


Orli po sobotni zmagi Dobljanom bežijo za sedem točk, povsem odprt pa je boj za drugo mesto, saj Dob in Ankaran Hrvatine ločita vsega dve točki. Ankarančani bodo v soboto odpotovali na najdaljše gostovanje v Veržej, Dobljani pa bodo na domačem igrišču pričakali prenovljeno ekipo Brežic. Modri se bodo v obračunu s Posavci morali znajti brez trenerja Damijana Romiha, saj je disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj sprejel sklep, da dobljanskega stratega kaznuje s tekmo prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora.

Romih je bil po sobotnem derbiju prijavljen s strani sodnika Mirana Bukovca zaradi nešportnega komentiranja sojenja neposredno po koncu tekme, za nameček pa bo moral nekdanji drugoligaški prvak plačati še 240 evrov, saj so domači nogometaši prejeli pet rumenih kartonov. Bukovec je ob ostri ter na trenutke tudi grobi in nesramni igri že v prvem polčasu sedemkrat posegel po rumenem opozorilu.

Zarici je bilo izrečeno opozorilo, saj “je nastopila brez prisotnosti trenerja”, je v sklepu zapisal disciplinski sodnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ilirija nazaj na zmagovalne tirnice, Bistrica po preobratu do domačega poraza

V okviru 18. kroga v drugi slovenski nogometni ligi smo včeraj spremljali še zadnji dve te…