Matej Poplatnik je kljub dejstvu, da je z enajstimi zadetki najboljši strelec 2. SNL, tudi med zimskim prestopnim rokom ostal član kranjskega Triglava. Napadalec iz Dola pri Ljubljani bo tako tudi spomladi pomembno orožje gorenjskega drugoligaša, ki se želi po enoletnem premoru vrniti med prvoligaše.


Mlajši od bratov Poplatnik je bil razpoložen tudi v pripravljalnem obdobju, saj je na dvanajstih tekmah dosegel šest zadetkov, s čimer je bil najuspešnejši Triglavan. 22-letni napadalec pravi, da je po koncu zimskih priprav pripravljen kot še nikoli: “Zase lahko mirno rečem, da nikoli v svoji karieri nisem bil bolje pripravljen kot prav v tem trenutku. Sam stalno razmišljam o nogometu, tudi ko nisem na treningu ali tekmi, zato sem med pripravami veliko treniral tudi v lastni režiji. Zato lahko zaključim, da so bile te priprave še kako uspešne in plodne,” je Poplatnik dejal za klubsko spletno stran in se v nadaljevanju dotaknil še klubskih ciljev. S soigralci želi orle popeljati do vrnitve med prvoligaše: “Nihče pred nas igralce ni postavil nobenega imperativa. Je pa dejstvo, da je cilj vsakega posameznika, da na sleherni tekmi igra najbolje, da posledično ekipa igra uspešno, na koncu pa bomo sešteli kaj to pomeni. Moj osebni cilj je, da bomo konstantno igrali dobro in seveda si najbolj želim, da Triglav vrnemo kamor spada, med prvoligaše.”

Kranjčane za uvod v spomladanski del sezone čaka gostovanje v Prlekiji. Triglav je Veržej jeseni ugnal z rezultatom 4:2, prvi strelec pa priznava, da se na sobotnega tekmeca niso posebej pripravljali: “Ekipo Veržeja poznamo samo iz prve medsebojne tekme. Gre za trdo, neugodno moštvo, ki se je v Kranju branilo, a ne vemo kako bo zdaj pri njih doma. Sicer se osredotočamo na svojo igro, na lastno taktiko in na način, na katerega bomo na koncu vpisali nove tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…