Danes se bosta v lokalnem derbiju ob sedmih zvečer v okviru zadnje tekme 15 kroga druge lige v Brežicah pomerili moštvi Brežic in Krškega. Modro-oranžni gostitelji imajo najmlajše moštvo lige in so prikovani na dno ligaške razpredelnice. Krško pa igra nekoliko bolje in zaseda s šestimi točkami prednosti in 13 mesto.


Brežice igrajo svojo šesto sezono v drugoligaški konkurenci, medtem, ko je za Krško to že 16 sezona. Ali tretja po štirih prvoligaških sezonah. Za obe moštvi je igralo že kopica igralcev. Denimo zdajšnji trener Iztok Kapušin, pa trenutni krški kapetan, sicer Brežičan Matic Predanič, Dejan Kelhar, Sašo Panić, Marko Mitić, Dejan Lazanski, Sebastian Lesjak, Matic Mrvič, Marko Felja, Tin Martić, Dejan Urbanč, Žiga in Jure Ribič, Marko Jakolić, Jure in Gregor Babnik, vratar Jan Račič, Matko Kramer, Mateo Tomiček, Robert Drugovič, David Bučar, Žiga Jurečič, Jure Špiler, Aleš Kožar, Nikola Gatarić, Mitja Lovrinovič, Tomaž Zakrajšek, Primož Vidmar, Ester Sokler, Tomaž Kožar, Marko Perković, Petar Dodik, Gerald Diyoke, Klaudio Lokar, Blaž Žerjav, Rok Rožman, zdajšnji krški športni direktor in podjetnik Antoni Brdik….

Iz Posavja so številni znani nogometaši, ki so igrali ali igrajo v prvi ligi, tujini, so bili oz.so reprezentantje. Tu so tudi dekleta, ki so krojila reprezentančni seznam pred leti. Prve korake sta v Brežicah naredila Dejan Kelhar, ki je bil nekdanji reprezentančni branilec in član Celja, Olimpije, Crvene Zvezde…pa sedanji branilec Maribora Gregor Sikošek in Niko Podvinski, ki je igral za Korotan. Ob vseh velja omeniti tudi imena kot so Dejan Rusić, Simon Pirc in Slaviša Dvorančič. Iz mladinskih vrst Krškega je sedanji napadalec Salzburga Benjamin Šeško. Tu sta še aktualna državna prvaka z Muro Marko Zalokar in Jan Gorenc čigar mlajši brat Rok je sedaj član Brežic…

Obeta se spektakel, a so mnogi v teh krajih na jugovzhodu Slovenije mnenja, da bi bil lahko čas igranja zaradi “prave jeseni” vsaj nekaj ur prej…

V zeleno ali belo športno opremo odete Krčane od tega poletja vodi mlad tenerski dvojec Darijan Matić in Aljaž Leskovar.

Doslej smo na minulih dveh tekmah videli zmago Krškega in en neodločen izid. Zanimivo, pred dvema letoma je na krški klopi sedel sedajšnji brežiški strateg Iztok Kapušin, ki se je jeseni veselil zmage z 1:0. Druga tekma pa je bila odigrana spomladi letos, ko smo videli končni izid 1:1 in delitev točk.

Nekaj stavkov za naš in vaš SNP sta o tekmi in občutkih spregovorila Brežičana, ki si bosta po tekmi vsekakor pomahala. Prvi je 47-letni brežiški trener Iztok Kapušin, drugi pa krški kapetan in 26-letni vezist Matic Predanič, ki ima v slovenski ženski izbrani vrsti sestro Nino.

Na Brežice smo se pripravljali enako kot na vsako drugo tekmo, z zeljo po dominantnosti na terenu in zmago.
Nasprotno ekipo vidim kot kvalitetno ekipo druge lige, z željo po napredku.
Občutki so enaki kot pred vsako drugo tekmo, veliko želje in motivacije za prikaz kvalitetne predstave in seveda osvojitev treh točk
so bile besede moža pri krški ekipi, ki nosi dres s številko 23.

Priprave so potekale običajno. Se pravi po video analizi so sledili treningi, ki so bili usmerjeni v nedeljsko tekmo. Krško ima prednost v zvezni vrsti, kjer imajo izkušenejše igralce in tu bomo morali biti na nivoju, če želimo pozitiven rezultat. Vsekakor pa imamo tudi mi svoje prednosti in upam, da jih bomo izkoristli v našo prid. Na roko nam gre tudi dejstvo, da doma igramo bistveno bolje, kot v gosteh. Situacija je nanesla, da v zadnjih dveh medsebojnih obračunih sodelujem kot trener, vendar tokrat na nasprotni strani. Prvi derbi, ki je bil odigran v Brežicah je prinesel zmago Krškemu, tokrat pa želim, da zmaga ostane doma. Upam tudi na bučno podporo naših navijačev, ki bi še dodatno spodbudila naše fante, da dajo vse od sebe je o tekmi povedal domači strateg Kapušin.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…