Prvoligaški klubi zaradi reprezentančnega premora mirujejo, to pa ne velja za drugoligaške klube, ki bodo ta vikend odigrali srečanja petega kroga. Pravzaprav se bodo peti krog raztegnil čez tri dni, saj bodo v Krškem zaradi spidveja igrali šele v sredo, v Celju pa v torek. Tokrat sicer izrazitega obračuna kroga ne bo, saj klubi iz zgornje polovice igrajo s klubi iz spodnje polovice.


Bela krajina in Kalcer Radomlje gostita oba novinca med drugoligaši, ki pa sta v letošnji sezoni že pokazala, da znata igrati in povzročiti težave tudi izrazitim favoritom. Predvsem belokrajnci bi znali imeti s primorskim klubom kar nekaj težav, saj klub iz Črnomlja zaseda dno lestvice in na štirih obračunih še ni osvojil točke. Drugače je z ekipo Radomelj, kjer so letos sestavili konkurenčno ekipo in konkurirajo za zgornjo polovico lestvice. Mlado prleško ekipo, ki jo vodi trener Zlatko Gabor, tako čaka težka naloga, bodo pa po dveh domačih zmagah na gostovanje odšli neobremenjeni.

Tudi Šenčur na domačem igrišču čaka težka naloga proti Roltek Dobu, ki v letošnji sezoni še ni oddal točke. Gorenjci so v letošnji sezoni močno spremenili ekipo, zato bi lahko imeli s četo stratega Damijana Romiha precej težav. V edinem nedeljskem obračunu se bosta na celjski Areni Petrol udarila Šampion in Aluminij. Za slednje je marsikdo pričakoval, da se bodo sprehodili skozi sezono, kar pa se vsaj zaenkrat še ni izkazalo za pravilno. Kidričani imajo precej težav in se v glavnem mučijo, v nedeljo pa jim bo nasproti stala mlada in borbena celjska ekipa, ki na domačem igrišču zagotovo ne bo kar tako oddala točk.

Krško in Šmartno se bosta pomerila v ponedeljek, Šmartno je odlično krenilo v novo sezono in predvsem s trdno obrambo prišlo do treh zmag. Na Stadionu Matije Gubca pa se bosta v ponedeljkovem popoldnevu udarili ekipi, ki dosegata malo zadetkov, zato lahko odloči ena sama napaka.

Pari 5. kroga 2. SNL:
BELA KRAJINA : AH MAS TECH (nedelja ob 16:30)
KALCER RADOMLJE : FARMTECH VERŽEJ (nedelja ob 16:30)
ŠENČUR : ROLTEK DOB (nedelja ob 16:30)
ŠAMPION : ALUMINIJ (torek ob 16:30)
KRŠKO : ŠMARTNO 1928 (sreda ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prekmurci odlično, Grosupeljčanom pojenja sapa

Zaključek 9. kroga v drugoligaški konkurenci je še najbolj razveselil prekmurske ljubitelj…