Drugoligaši so sredi tedna začeli z zadnjo tretjino prvenstva, 19. krog pa so zaznamovali precej presenetljivi rezultati, ta vikend pa jih že čakajo obračuni 20. kroga. Krki je med tednom spodrsnilo na gostovanju v Radomljah, ki tokrat odhaja na gostovanje k prvouvrščeni ekipi lige Zavrču, ki na svoji začrtani poti do Prve Lige ne pozna šale in ruši vse pred seboj. Varovanci trenerja Viktorja Trenevskega so sicer na zadnji tekmi proti Beli krajini do točk prišli precej težje kot je bilo pričakovati, a trem točkam se vseeno ne gleda v zobe, ob porazu Krke pa se je njihova prednost povečala na sedem točk. Zavrčani točk iz svojih rok niso izpustili že sedem krogov zapored, nazadnje pa so remizirali prav na gostovanju pri naslednjem nasprotniku, tekma v Radomljah se je končala brez zadetkov. Nogometaši trenerja Roberta Pevnika bodo po zmagi proti Krki motivirani in napolnjeni z dodatno samozavestjo, da zmorejo tudi proti najboljšim v ligi, zato bodo morali Benko, Golubar, Kelenc in ostali tekmo vzeti skrajno resno.


V derbiju začelja se bosta pomerila zadnjeuvrščena Dravinja in Bela krajina. Belokrajnci so med tednom namučili prvouvrščeni Zavrč, Konjičani pa so zmagali še tretjič v sezoni in prvič po lanskem oktobru, še drugič v tej sezoni so morali premoč priznati nogometaši Šmartnega. Z novo zmago pa bi se Dravinja Beli krajini približala le še na tri točke zaostanka, kar bi znalo voditi še do ogorčenega boja za obstanek, še posebej, če bo spet obveljalo “pravilo” zadnjih sezon, da predzadnji zaradi (ne)popolnitve lige ne izpade. V Dob na gostovanje prihaja prerojeno Krško, ki je dobilo zadnje štiri tekme in se trenutno nahaja na petem mestu, le s točko zaostanka za četrtim Šenčurjem. Krčani so pred dvema tednoma s poznim zadetkom Jureta Petrica Dob že zapuščali s tremi točkami, Dob pa bo skušal tokrat popraviti napake iz obračuna izpred dveh tednov in se približati drugouvrščeni Krki.

Krka je doživela neprijeten poraz proti Radomljam, s čimer so močno ogrozili drugo mesto in s tem možnosti za dodatne kvalifikacije za Prvo Ligo, še vedno imajo pred Dobom štiri točke prednosti, a imajo “roletarji” še tekmo manj, ki jo bodo odigrali naslednji teden proti Šampionu, ki bo ravno v nedeljo nasprotnik Krke. Se bodo napadalci novomeške ekipe znesli in stresli jezo nad mlado ekipo Janija Žilnika? V nedeljo pa se bosta pomerila tudi Šenčur in Šmartno, ki sta v prejšnjem krogu doživela poraz. Šmarčani so na zadnjih štirih tekmah doživeli prav toliko porazov, edino točko v spomladanskem delu pa so osvojili prav na gostovanju na Gorenjskem. Po vzpodbudnem jesenskem delu Šmartno znova pada proti dnu razpredelnice, saj imajo pred devetouvrščeno Belo krajino le še pet točk prednosti.

Tekme 20. kroga 2. SNL:
DRAVINJA KOSTROJ : BELA KRAJINA
ZAVRČ : KALCER RADOMLJE
ROLTEK DOB : KRŠKO
KRKA : ŠAMPION
GARMIN ŠENČUR : ŠMARTNO 1928

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…