Na pričetek spomladanskega dela sezone se že nekaj časa pripravljajo tudi nogometaši kluba Ankaran-Hrvatini. Klub, ki je v lanskem letu osvojil naziv najboljšega v 3. SNL zahod, v letošnji sezoni prvič nastopajo med drugoligaši. Varovanci trenerja Vlada Badžima so jeseni zbrali osemnajst točk in bodo pomlad pričakali na osmem mestu, z dokaj varno točkovno zalogo pred najbližjim zasledovalcem – celjskim Šampionom, ki zaostaja že za deset točk.


Igralski kader AH Mas Techa je že doživel nekaj kadrovskih sprememb, saj sta vrstnika Matej Valenčič in Admir Kršić nogometne čevlje obesila na klin. Valenčič, ki se je jeseni trikrat vpisal med strelce, je prevzel vlogo športnega direktorja, medtem ko bo Kršić, tudi dolgoletni igralec Gorice, ki jeseni zaradi težav s poškodbo kolena ni igral, odslej pomagal trenerju Badžimu, obenem pa bo skrbel tudi za individualno pripravo nogometašev. Klub pa bi lahko zapustil tudi Gambijec Ousman Koli, ki se nahaja na preizkušnji na Tajskem. Vodstvo kluba je iz sosednjega Kopra na dvojno registracijo pripeljalo Matica Reja in Jana Andrejašiča, prvi je v letošnji sezoni za Koper odigral že sedem ligaških srečanj, Andrejašič pa krstnega nastopa v dresu članske ekipe Kopra še ni dočakal, na preizkušnji pa se trenutno nahaja Marin Perić. In še nekaj, moštvu se bo morda spomladi pridružil tudi legendarni Saša Jakomin, ki jeseni zaradi službenih obveznosti ni igral. Popularni “Tojo”, ki bo marca sicer dopolnil že 41 let, se sicer trenutno z vodstvom še dogovarja o možnosti vrnitve na igrišča.

Primorci so v dosedanjem poteku priprav, prvič so se zbrali 15. januarja, odigrali dve pripravljalni tekmi, uvodoma so po solidnem prvem polčasu visoko izgubili z beograjsko Crveno zvezdo, ki je bila boljša s 7:0, v nedeljo pa so v Umagu remizirali s hrvaškim prvoligašem Osijekom, oba zadetka je dosegel Mark Božić. Do pričetka spomladanskega dela bo ekipa odigrala še šest tekem, potrjena so že srečanja z velenjskim Rudarjem, Celjem in ajdovski ŠKOU-jem.

Seznam potrjenih pripravljalnih tekem:
CRVENA ZVEZDA 7:0 AH MAS TECH (Koper, 23. januar)
OSIJEK 2:2 AH MAS TECH (Umag, 26. januar); Strelec: Božić (2x)
AH MAS TECH – RUDAR VELENJE (Ankaran, 8. februar)
AH MAS TECH – CELJE (Ankaran, 15. februar)
AH MAS TECH – AJDOVŠČINA ŠKOU (23. februar)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…