Tudi nogometaši Krke so končno odigrali prvo spomladansko tekmo. Na igrišču z umetno travo v novomeškem Portovalu, kjer se je zbralo okrog 100 gledalcev, so sicer prvič zadeli šele v 51. minuti, ko je v polno meril Dervišević, med strelce sta se vpisala še Volarič in Brulc, ki se je z osmim zadetkom izenačil na drugem mestu najboljših strelcev 2. SNL z bivšim soigralcem Enesom Rujovićem, ki je spomladi zapustil Dolenjce in se podal na Ciper. Novomeščani z zmago ostajajo v igri za napredovanje v Prvo Ligo, saj s tekmo manj za dve točki zaostajajo za drugouvrščenim Dobom, v sredo pa jih čaka še prestavljena tekma 16. kroga v Črnomlju proti Beli Krajini.


Tudi Črnomaljci so se veselili pomembne zmage, ne sicer za napredovanje, ampak za obstanek med drugoligaško konkurenco, saj so z novimi tremi točkami znova skočili pred Krško in se sedaj nahajajo na osmem mestu, ki zagotavlja obstanek. Belokrajnci, ki so na tekmi na igrišču z umetno travo v Vražjem kamnu, prejeli zadetek že v 9. minuti, ko je za goste iz Šmartnega zadel Lenošek. Izenačenja so se veselili po nekaj več kot uri igre, ko je lastnega vratarja premagal Dragosavac, tri točke pa so doma ostale po zaslugi rezervista Saška, ki se je med strelce vpisal v 76. minuti.

To sta bila tudi edina obračuna v tem krogu, saj so nogometaši Zavrča, Doba, Šenčurja, Šampiona, Krškega in Dravinje zaradi slabih vremenskih razmer in igrišč počivali in niso odigrali tekem tekem 18. kroga. Vseh osemnajst tekem so tako odigrali le Radomljani, ki se trenutno nahajajo na sedmem mestu, a jih čaka še trd boj za obstanek.

 

KRKA 3:0 RADOMLJE
Strelci: Dervišević (51), Volarič (62), Brulc (90)
Krka: Obradović, Stančić (46 Mojstrović), Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Dervišević, Režonja, Volarič, Škerjanc (89 Škerjanc), Burgar (75 Brulc), Košnik. Trener: Borivoje Lučić.
Radomlje: Juračič, Lidjan, Cankar, Varga, Kosec, Barukčić, Cerar (83 Šmitran), Zukić (67 Zadnikar), Nunić, Zavrl (55 Seferović), Zalaznik. Trener: Robert Pevnik.

BELA KRAJINA 2:1 ŠMARTNO 1928
Strelci: Dragosavac (65 AG), Sašek (76); Lenošek (9)
Bela krajina: Vidergar, Vrščaj, Lunder, M. Žugelj, Gregorčič (46 Rustemi), G. Žugelj, Stepčić, Mujaković, Kočevar, Bordon, Kralj (67 Sašek). Trener: Oskar Drobne.
Šmartno 1928: Pusovnik, Zamernik, Dragosavac, Mijatović, Lenošek (58 B. Bizjak), Kolar (69 L. Bizjak), Jelen, Čirić (65 Tisaj), J. Bizjak, Muharemović. Trener: Safet Hadžić.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…