Tudi drugoligaši so bili dejavni med tednom, saj so odigrali štiri tekme 20. kroga. Tudi tokrat pa smo lahko videli kar nekaj presenečenj, največje se je zgodilo v Radomljah, kjer je četa trenerja Roberta Pevnika presenetljivo premagala drugouvrščeno ekipo Krke. Za zmago sta že v prvem polčasu zadela Gregor Kosec in Matic Seferović, častni zadetek je za novomeščane dosegel Emir Dervišević, ki je zadel še na tretji tekmi zapored. Krkaši zaenkrat še ostajajo na drugem mestu, ne glede na razplet tekme med Šampionom Celje in Roltek Dobom, ki bo odigrana čez teden dni. To je bil šele tretji poraz za varovance trenerja Borivoja Lučića.


Nogometaši Krškega so se veselili še četrte zaporedne zmage, na domačem igrišču pa niso odigrali nič kaj preveč gostoljubno, saj so v dobri uri igre gostom iz Šenčurja zabili šest zadetkov. S tremi zadetki se je izkazal Marko Jakolić, ki se v tej sezoni na petnajstih tekmah še sploh ni vpisal med strelce. Že v prvi minuti je domače v vodstvo popeljal Klemen Slivšek, v 16. minuti je za vodstvo z 2:0 zadel Slaviša Dvorančić, nato je sledila serija treh zadetkov Marka Jakolića, v 58. minuti pa je zadel še Miha Drnovšek. Častni zadetek za goste iz Gorenjske je prispeval Albin Kotnik, ki je zadel še osmič v sezoni. Varovanci Nebiha Zenelija so z novimi tremi točkami skočilo pred Šmartno na peto mesto, za današnjimi nasprotniki pa zaostajajo le še za točko.

Šmartno 1928 je moralo na domačem igrišču še drugič v tej sezoni priznati premoč gostom iz Slovenskih Konjic, ki so tri točke vpisali šele tretjič v tej sezoni. Konjičani so zadnjič zmagali prav proti Šmartnemu, sredi lanskega oktobra, ko so z 1:2. Domače je sicer v vodstvo popeljal Sebastjan Jelen, izid pa sta v nadaljevanju srečanja preobrnila Aljaž Naglič in Urban Čander. Varovanci Simona Sešlarja so klub zmagi in trem točkam še daleč od obstanka, saj za osmim mestom, ki ga trenutno zaseda ekipa Šampiona, zaostajajo za velikih osem točk.

Več težav kot je bilo za pričakovati pa so imeli na gostovanju v Črnomlju tudi Zavrčani, ki so nekaj zadnjih tekem dobili z visoko razliko. Tokrat pa so slavili po zadetku Borisa Sambolca, ki je zadel že v petek proti Dravinji. A kljub tesnemu porazu imajo v taboru Zavrča dovolj razlogov za veselje, saj so po zaslugi Krkinega poraza, novomeščanom pobegnili na sedem točk razlike.

 

ŠMARTNO 1928 1:2 DRAVINJA KOSTROJ
Jelen (16); Naglič (37), Čander (85)

Šmartno: Pusovnik, Ristovski, Zamernik, Dragosavac, Bolha, Kolar, Lenošek (65 Malis), Jelen, Čirić (72 L. Bizjak), J. Bizjak, Muharemović (72 Podbrežnik). Trener: Oskar Drobne.
Dravinja Kostroj: Radan, Kek, Boljanović (46 Pristovnik), Drašković, Černec (61 Čakš), Klokočovnik, Štante, Kraus, Stres, Naglič (77 Mlakar), Čander. Trener: Simon Sešlar.

 

KRŠKO 6:1 GARMIN ŠENČUR
Slivšek (1), Dvorančić (16), Jakolič (25, 28, 46), Drnovšek (58); Kotnik (76)

Krško: Račič, Kržan, Petric, Barkovič, Jakolić (66 Vodeb), Slivšek, Urbanč, Dvorančić, Drnovšek, J. Babnik (55 N. Macur), G. Babnik (78 Sikošek). Trener: Nebih Zeneli.
Garmin Šenčur: Marić, Frantar (53 Babić), Aljančič, Kern, Ajdovec, Selimović, Brezarić, Kotnik, Dolžan (25 Marijan), Križaj (53 Avdić), Bunderla. Trener: Miran Pavlin.

 

KALCER RADOMLJE 2:1 KRKA
Kosec (9), Seferović (35); Dervišević (81)

Kalcer Radomlje: Juračič, Šmitran, Cankar, Varga, Kosec, Barukčić, Cerar (66 Zukić), Vrhunc (59 Zadnikar), Smukavec, Zavrl (75 Topić), Seferović. Trener: Robert Pevnik.
Krka: Obradović, Mojstrović, Vučkić, Cvijanović, Dežmar, Dervišević, Volarič (67 Stojanović), Škerjanc, Režonja, Burgar (46 Košnik), Brulc. Trener: Borivoje Lučić.

 

BELA KRAJINA 0:1 ZAVRČ
Sambolec (31)

Bela krajina: Vidergar, Štukelj (63 Rustemi), Vrščaj, M. Žugelj, Gregorčič, G. Žugelj, Stepčić (67 Kralj), Mujaković, Dervišević (46 Kočevar), Špelić, Bordon. Trener: Safet Hadžić.
Zavrč: Fink, S. Čeh, Sambolec, Roškar, Kokol, Sreš (64 Matjašič), A. Čeh, Dugolin, Kelenc (82 Kuserbanj), Golubar (54 Avguštin), Benko. Trener: Viktor Trenevski.

 

ŠAMPION CELJE : ROLTEK DOB
Tekma bo odigrana v sredo 24. aprila, ob 17:00.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…