V Šenčurju sta se v zaostali tekmi 14. kroga pod reflektorji merili ekipi Šenčurja in aktualnih jesenskih prvakov iz Krškega, ki so na gostovanje na Gorenjsko prišli z jasnimi nameni, še povečati naskok pred zasledovalci, kar bi jim omogočalo lažje branjenje prvega mesta in napad na prvo ligo. Z zmago so jesenski del prvenstva danes zaključili tudi nogometaši Roltek Doba, ki so pred domačimi gledalci s 3:1 ugnali TKK Tolmin.


Šenčur je v prejšnjem krogu doživel boleč poraz proti neposrednemu tekmecu za obstanek v ligi, Dravinja je bila boljša z 3:1. Jesenski prvaki so začeli poletno, svojemu statusu primerno in zagospodarili na igrišču, a so se domači organizirano branili in si ustvarili tudi sami ustvarili nekaj priložnosti. Mreži vratarjev sta po prvem polčasu ostali nedotaknjeni, tako da je bil izid prvega polčasa 0:0. Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobno sliko, enajst minut pred koncem srečanja pa je Klemen Slivšek z zadetkom odločil zmagovalca, Krško je povedlo z 0:1 in prednost do konca srečanja tudi rutinirano zadržalo. Za Slivška je bil to tretji zadetek v sezoni. Krško bo imelo tako, ne glede na razplet jutrišnje tekme med Dobom in tretjim Tolminom, pet točk naskoka pred zasledovalci, kar je lepa prednost, sploh če upoštevamo, da bo do konca prvenstva spomladi na sporedu le še dvanajst krogov. Šenčur je jesen sklenil z dvema zaporednima porazoma in jih čaka krvav boj za tako želeno osmo mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi.

Jesenski del drugoligaškega plesa sta s sobotnim obračunom zaključila Dob in Tolmin. Slednji so v Dobu iskali še deveto zmago sezone, s katero bi se na drugem mestu izenačili s kranjskim Triglavom. A tokrat se za razliko od prvega medsebojnega obračuna, ki so ga Tolminci doma dobili s 3:0, ni izšlo po željah Primorcev. Dobljani so namreč povedli že po četrt ure igre, ko je gostujočo mrežo načel Aleksander Sašo Avbelj in postavil tudi izid prvega polčasa. Tudi uvod drugega polčasa se ni pričel po gostujočih željah, saj so domači v deseti minuti nadaljevanja še povečali svojo prednost, zadel je Uroš Klopčič. Zmagovalca je dobrih 20 minut pred koncem odločil Nik Cimprič, ki se je v peti tekmi veselil prvega zadetka v letošnji sezoni. Poraz Tolmina je v zaključku srečanja omilil Sokanović. Dobljani so z osmo zmago sezone, vse so po uvodnih petih porazih nanizali med šestim in petnajstim krogom, skočili že na četrto mesto in se točkovno izenačili prav s tretjimi Tolminci.

Zaostala tekma 14. kroga 2. SNL:
ŠENČUR 0:1 KRŠKO
Slivšek (79′)
ROLTEK DOB – TKK TOLMIN
Avbelj (15′), U. Klopčič (55′), Cimprič (71′); D. Sokanović (90′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Dekanih pozdravili prve spomladanske okrepitve

Dekani bodo v nadaljevanje sezone med drugoligaško konkurenco vstopili dodatno okrepljeni.…