Medtem ko so prvoligaši včeraj popoldne pričeli s spomladanskim plesom, drugoligaše pa pred spomladanskim delom sezone čakata še dobra dva tedna priprav in piljenja forme. Tako so nekateri klubi sobotno popoldne izkoristili za pripravljalne tekme.


Najbolj zanimivo je bilo zagotovo v Kranju, saj sta se na umetni zelenici tamkajšnjega Športnega centra pomerili vodilni ekipi 2. SNL, Triglav in Krško. Potem ko sta se oba jesenska obračuna končala z domačima zmagama, je tudi tokrat zmaga ostala na Gorenjskem. Kranjčani so posavsko mrežo načeli po dobre pol ure igre, ko je po prostem strelu s sredine igrišča zadel izkušeni Vlado Šmit. Krčani so v drugem polčasu uspeli izenačiti, za zmago domačih pa je zadel Matej Poplatnik, jeseni z enajstimi zadetki prvi strelec lige.

Ankarančani so s 3:0 ugnali avstrijskega petoligaša Dellach Gail, zadela sta Dejan Banović in Marko Vukelić, ki je v polno meril dvakrat. Dravinja je v Rogatcu z 1:3 premagala Rogaško Slatino, med strelce so se pri Konjičanih vpisali Urban Čander, Gašper Hribernik in Rok Kidrič. Tolminci bi se morali včeraj pomeriti s kranjsko Zarico, a do obračuna ni prišlo, zato so se varovanci trenerja Davida Kanalca pomerili med seboj. V tekmi rezultat ni bil v ospredju, čeprav je padlo kar nekaj zadetkov.

TRIGLAV KRANJ 2:1 KRŠKO
Strelca za Triglav: Šmit, M. Popltanik
Triglav: Golubović, Šturm, Šmit, Bojić, Poljanec, Gerić, Pihler, Poplatnik M., Poplatnik A., Marjan, Križaj. Klop: Curanović, Mlakar, Bukara, Kuhar, Zupančič, Udovič. Trener: Siniša Brkić.
Krško: Račič, Barković, Frelih, Sikošek, Babnik, Pavič, T. Kožar, Dvorančić, Blazinčič, Slivšek, Bučar. Klop: Zalokar, Štefanac, Tomič, Kožar A., Martič, Petric, Drnovšek. Trener: Tomaž Petrovič.

ANKARAN HRVATINI 3:0 DELLACH GAIL
Vukelić (2x), Banović

ROGAŠKA SLATINA 1:3 DRAVINJA
Čander, Hribernik, Kidrič

TKK TOLMIN rdeči – TKK TOLMIN rumeni
Rdeči: Baloh, Lipužič, Codromaz, B. Kavčič, Šuligoj, Rakušček, Kavčič P., Kolenc, Kucalović, De. Sokanović, Kos
Rumeni: Jermol, Fratina, J. Šturm, U. Rutar, Mišić, Jarc, Kanalec, Kragelj, N. Rutar, Da. Sokanović, Zornik.
Igrali so še: Bratuž, Gregorčič, M. Perše, D. Šturm.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…