Kranjčani so v nadaljevanje drugoligaškega tekmovanja krenili pod pričakovanji. Četa trenerja Siniše Brkića je uvodoma slavila na gostovanju v Veržeju, ko pa so bili Kranjčani tik pred tem, da prevzamejo vodstvo ligaške razpredelnice, pa je sledil nepričakovan padec. Porazu s Šenčurjani sta sledila še dva, zdesetkano moštvo je najprej izgubilo v Kidričevem, nato pa moralo še drugič v dveh tednih čestitati sosedom.


“Igrali smo zelo dobro in bili v polju boljši, a smo bili premalo nevarni za gol nasprotnika. Šenčur je zopet čakal na svoje priložnosti iz protinapadov mi pa smo bili predaleč od igralcev in jim pustili preveč prostora za protinapade. V drugem delu igre smo padli v igri iz neznanih razlogov, nismo se več držali navodil, naj igramo igro po tleh, zato je tudi prišlo do preobrata,” je po tretjem gorenjskem porazu, ki so ga še tretjič dobili Šenčurjani, za klubsko spletno stran priznal Igor Bukara, ki je v dveh sezonah v dresu Triglava odigral tudi 17 prvoligaških preizkušenj. 19-letni bočni nogometaš je v nadaljevanju dejal, da izostanek nekaterih nosilcev ne sme biti izgovor za tri zaporedne poraze, ki jih v kranjskem taboru niso pričakovali. A mladi nogometaš ostaja optimist in poudarja, da v boju za vrnitev med prvoligaše orli niso vrgli puške v koruzo: “Tega si nikakor nismo predstavljali, ker smo lovili prvo mesto in imeli samo to v glavi. Toda pride tudi do padca forme in v takih trenutkih se vidi kakšna je zares ekipa ter na kakšen način se bo pobrala. Sam mislim, da smo dovolj kvalitetni, da ujamemo Aluminij, ki je pred nami tri točke, če ne celo Krško. Moramo stopiti skupaj v takih trenutkih in pokazati, da smo dovolj dobri za preboj v prvo ligo. Vzdušje je vseeno dobro, kajti ni časa za negativne misli ter prepiranje. Tekme se vrstijo ena za drugo in že v soboto gremo v Veržej z namenom, da domov prinesemo tri točke in se osredotočimo na lovljenje Aluminija.”

Triglav se v soboto še drugič v letošnjem letu odpravlja na vzhod države, v Prlekijo, kjer jih bodo pričakali nogometaši Veržeja, ki so ga Kranjčani v tej sezoni dvakrat že ugnali. Če želijo ohraniti upanje na boj za prvo mesto, bodo morali slaviti tudi v tretje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…