V 2. SNL je bila pozornost v minulem vikendu več ali manj usmerjena v Kranj, kjer sta se v gorenjskem derbiju udarila Triglav in Šenčur. Še drugič v letošnji sezoni so se zmage nad rivali veselili Šenčurjani, ki so sosedom preprečili, da bi se s tremi točkami ob novem kiksu Krčanov, ki so v Slovenskih Konjicah osvojili zgolj točko, zavihteli na vrh drugoligaške razpredelnice.


“Tokrat si Triglav ni zaslužil zmage. Nič zato, če smo bili boljši in nič zato, če smo igrali večji del tekme na njihovi polovici. Šenčur si je zmago zaslužil s svojo srčno igro, sam pa se po tej predstavi sprašujem, kako to, da si vsi želimo igrati v Prvi ligi, a ne zmoremo premagati Šenčurja?” je po tekmi za klubsko spletno stran priznal domači strateg Siniša Brkić. Kranjčani so bili sicer boljši nasprotnik in si priigrali več priložnosti, a kaj ko je v gostujočih vratih blestel Tilen Žlebnik, ki ni dovolil kaj več kot zgolj enega zadetka. Brkić je kljub velikemu rivalstvu med kluboma Šenčurjanom čestital za zmago, vseeno pa našel tudi nekaj razlogov za optimizem: “Še enkrat iskreno čestitam Šenčurju, ki je bil nagrajen za izjemno fanatično igro na gostovanju, na drugi strani pa mi nismo zadeli številnih izjemnih priložnosti in zato smo bili tudi na koncu kaznovani. A kakorkoli že, na uvodnih dveh kolih smo zaostanek za vrhom zmanjšali za dve točki, prvenstvo je še dolgo in šli bomo iz tekme v tekmo.”

“Prvi zadetek nas je ubil, nato smo se po izenačujočem golu pobrali in na trenutke zaigrali tako kot znamo, a kasneje smo prejeli še drugi zadetek, ki je bil odločilen za poraz. A zdaj je, kar je, spremeniti ne moremo stvari za nazaj,” pa je dejal mladi Tilen Mlakar, ki pa je prepričan, da tokratni poraz ne bo porušil uresničitve klubskega načrta: “Prepričan sem, da nam ta poraz ne bo škodoval, ravno nasprotno. Verjamem, da se bo ekipni duh še okrepil in bomo še močnejši, saj bomo brez dvoma vztrajali, da bi na koncu sezoni prišli do uresničitve našega načrta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…