V izteku januarskega prestopnega roka so aktivni tudi drugoligaši, ki jih sicer do začetka nadaljevanja prvenstva čaka še dober mesec in pol pripravljalnega obdobja, saj se bodo tekme šestnajstega kroga predvidoma na sporedu 14. marca.


Večina kluba je že doživela nekaj kadrovskih sprememb, predvsem v smeri odhodov, zato pa so prve novince predstavili pri Veržeju in Ankaran-Hrvatinih. Dres slednjih bo tudi spomladi nosil obetavni Luka Vekić, ki je pod vodstvom trenerja Vlada Badžim igral že jeseni, ko je na petnajstih tekmah dosegel tudi pet zadetkov in tako potrdil, da je težka poškodba že pozabljena. Nekdanji trener Kopra in Domžal pa bo lahko spomladi računal tudi na Matica Rejo, 19-letnega bočnega branilca, ki ima tudi izkušnje s prvoligaškim igranjem, saj je v minuli sezoni v dresu kanarčkov nastopil na sedmih tekmah. Jeseni je kot posojen igral za dekanski Jadran, Koprčani pa so dvojec sosedom posodili do konca letošnje sezone. Ankarančani so sicer v minulih dneh preizkušali šesterico nogometašev, med njimi tudi Jako Corna, ki pa naj bi bil blizu selitvi na Gorenjsko.

Dres Veržeja pa bo spomladi nosilFilip Gomboc, ki je sicer v sezoni 2013/14 v 2. SNL nosil prav dres Ankaran-Hrvatinov. Nekdanji član Mure, za katero pa ni zbral uradnega nastopa, se je četi trenerja Zlatka Gaborja pridružil že ob začetku priprav, v paketu z Miho Kušnikom, Andrej Lotričem, sicer mlajšim bratom Mitje Lotriča, napadalca Kopra, in Andrianom Pentekom, madžarskim nogometašem, ki pa se je medtem za sodelovanje že dogovoril z lendavsko Nafto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…