Namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, Roman Rogelj, ima ob zgoščenem ritmu tekem v zadnjih tednih precej dela s predpisovanjem kazni. Ena teh je doživela tudi Tilna Kompana, nogometaša ekipe Šmartnega, in Dejana Urbanča, člana Krškega.


Šmartno se je minuli teden, v sredo 16. aprila, na domačem igrišču pomerilo z Veržejem in izgubilo z izidom 1:3. Bolj kot poraz, je duhove buril dogodek po tekmi. Tilen Kompan je po izključitvi v 74. minuti, ko je zaradi brezobzirne igre prejel še drugi rumeni karton, najprej žalil sodnike, po koncu srečanja pa je sodniško trojko, ki ji je poveljeval Rade Obrenović, pričakal še v klubski prostorih, kjer jih je sprva le žalil, kasneje pa je sodnika Obrenovića odrinil z rokama v zgornji del telesa, morebitni obračun s sodnikom pa mu je preprečila redarska služba in nekateri izmed domačih igralcev in funkcionarjev, pri čemer pa je, kot je disciplinski sodnik zapisal v obrazložitvi, nadaljeval z grožnjami.

Kazen je bila pričakovano ostra, saj je 24-letni nogometaš, ki je bil v letošnji sezoni najbolj standarden v ekipi trenerja Oskarja Drobneta in zbral skoraj 1800 igralnih minut, že zaključil z nastopi v letošnjem koledarskem letu. Ob vseh seštetih tekmah prepovedi igranja, trimesečni prepovedi igranja zaradi odrivanja sodnika in ob dejstvu, da med koncem tekočega in naslednjega tekmovalnega leta ni uradnih tekmovanj, pa enota kazen za Kompana znaša kar sedem mesecev prepovedi igranja od dneva izdaje sklepa, ki je bil sicer uradno izdan v sredo.

Sezono bodo oslabljeni končali tudi v taboru Krškega, saj je disciplinski sodnik NZS izdal tudi kazen Dejanu Urbanču, ki je bil v soboto, na tekmi z Roltek Dobom, v 32. minuti tekme izključen zaradi odrivanja sodnika s telesom. Nekdanjega nogometaša Celja, ki je pred dnevi dopolnil 30 let, podobno kot Kompana, čaka nekajmesečna prepoved igranja, Urbanča namreč čaka štirimesečni prisilni počitek. Pri kazni je bila sicer upoštevano dejstvo, da v premoru med koncem tekočega in začetkom naslednjega tekmovalnega leta ni uradnih tekmovanj, kakor tudi olajševalna okoliščina, saj se je izključeni igralec za svoje vedenje po koncu tekme opravičil sodniku.

Oba igralca imata proti izrečenim sklepom disciplinskega organa možnost pritožbe v roku treh dni od prejema zapisnika obravnave. Pritožbena taksa znaša 400 evrov, pritožba pa ne zadrži izvršitve kazni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bistrica visoko ugnala Ilirijo, zmaga za Beltince in remi v Velenju

Včeraj smo v okviru 22. krogu spremljali tri tekme na drugoligaških zelenicah. Videli smo …