Podobno kot pri Šenčurju, Tolminu, Zarici in Ankaranu, tudi v taboru Triglava ne morejo biti preveč zadovoljni z jesenskim delom sezone. Kranjčani bodo v nadaljevanje prvenstva krenili s šestega mesta ligaške razpredelnice, s šestimi točkami zaostanka za ptujsko Dravo, ki prezimuje na drugem mestu lestvice.


Za oceno jesenskega dela sezone, v katerem so orli zbrali dvaindvajset točk, smo poprosili Klemna Šturma, kapetana pomlajene kranjske zasedbe. “Mislim, da smo lahko z zaključkom jesenskega dela sezone bolj zadovoljni kot pa z začetkom. V uvodu sezone ni vse steklo kot je potrebno, lovili smo se, saj je bila ekipa na novo sestavljena. Ko pa smo enkrat dosegli zmago, se je krivulja obrnila navzgor, tudi samozavest igralcev in vodstva. Generalno smo s sezono zadovoljni, so pa še vedno rezerve,” je uvodoma dejal danes naš sogovornik. Enaindvajsetletni nogometaš se lahko kljub mladosti pohvali že z bogatimi izkušnjami, saj je v prvoligaški konkurenci odigral več kot šestdeset tekem, kar ga uvršča med najizkušenejše člene moštva trenerja Brkića.

Šturm se lahko pohvali tudi z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami. (Foto: Miran Alijagić)
Šturm se lahko pohvali tudi z bogatimi prvoligaškimi izkušnjami. (Foto: Miran Alijagić)

Prav primanjkljaj izkušenj je bil eden od vzrokov, da je Kranjčane jeseni tepla tudi realizacija. “Izkušnje se poznajo povsod, saj pomenijo veliko. Verjetno je tudi slabša realizacija posledica tega, da imamo mlado ekipo. Žal je tako, da tedaj, ko bi bilo potrebno, nismo zadeli. Tako bi imeli še kakšno točko več, kar bi bilo zelo dobro za nadaljevanje sezone. Upam, da bomo to popravili v naslednjem delu sezone.” Gorenjci so jeseni nabrali kar sedem remijev, kar je bilo največ med vsemi desetimi klubi. Je bila tudi to posledica mladosti in neizkušenosti? “Zagotovo. Veliko tekem smo vodili, pa so nasprotniki uspeli izenačiti, kar je to tudi posledica pomladitve. Še vedno pa remi šteje več kot poraz. Smo pa nekaj tekem preobrnili tudi v svojo korist, iz negativnega v pozitivno,” dodaja nekdanji mladinski reprezentant Slovenije, ki je jeseni izpustil zgolj eno tekmo.

Odigral je tudi oba mestna derbija s kranjsko Zarico. Tako prvi kot drugi kranjski derbi ni dal zmagovalca, je pa zato na tribune privabil precejšnje število gledalcev, kar je razveselilo tudi Šturma: “Mestni derbiji so prinesli poživitev. Takšnih tekem bi moralo biti povsod po Sloveniji še več, ne zgolj pri nas. Nekaj posebnega je bilo igrati pred polnimi tribunami. Drugje ponavadi igraš pred petdesetglavo publiko, brez pravega vzdušja. To pa je zgolj pozitivno in nogomet nasploh,” poudarja bočni branilec Triglava, ki je za razliko od minule sezone, z jesenskimi predstavami precej bolj zadovoljen: “Lani se skozi celotno sezono nisem našel. Ko pa sem že prišel v formo, sem se znova poškodoval. Ni bilo sreče, iskal sem pravo formo, letos pa je povsem drugače, na svoji strani igrišča sva se odlično ujela z Bukaro. S svojo igro sem zadovoljen, še vedno pa se da tudi boljše.”

Za konec pogovora se je Šturm ozrl še v pomlad in nadaljevanje sezone. Lahko Kranjčani v enajstih krogih nadoknadijo zamujeno z uvoda sezone? “Res je, da je na sporedu še malo tekem. Ne glede na to, pa se lahko zgodi še marsikaj. Trenirali in pripravljali se bomo po najboljših močeh, po tem pa bomo videli, kako bo. Nimamo posebnega cilja, pomembno je, da igralci napredujemo in če ne bomo dosegli mest, ki vodijo v prvo ligo, ne bo težav.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

2. SNL: Zver, Martinčič ali Kregar? Glasuj za Zvezdo kroga!

Zaključil se je 10. krog druge slovenske nogometne lige, zato smo izbrali 3 igralce, ki so…