Nogometaši Krškega so včeraj popoldne doživeli še drugi zaporedni gostujoči poraz. Krčani v gosteh niso uspeli prekiniti zmagovalnega niza Dobljanov, ki so s skalpom vodilnega moštva lige slavili še petič zapored. Tudi nedeljsko popoldne prinaša zanimiv obračun, saj bodo Kranjčani na domačem igrišču, kjer letos še niso izgubili, gostili Tolmin, najlepše presenečenje sezone, ki je v uvodni tretjini prvenstva zagodel tudi Gorenjcem.


“Seveda se še dobro spomnimo dogodkov povezanih s Tolminom, a to zdaj ne bo igralo nobene vloge. Prihaja povsem nova tekma, ki bo zgodba popolnoma zase. Tekmeca dobro poznamo, a igramo doma, kjer še nismo izgubili, zato je cilj tudi tokrat popolnoma jasen,” je za spletno stran kranjskega drugoligaša dejal Klemen Šturm, ki je v letošnji sezoni kapetanski trak predal izkušenejšemu Alenu Krciću. Mladi bočni branilec je kljub mladosti, šteje šele 20 let, med prvoligaši odigral že 63 tekem, pomembno breme pa nosi tudi na drugoligaških zelenicah, saj je doslej izpustil le eno srečanje, pa še to zaradi izključitve. Tolminci so doslej dosegli že 23 zadetkov, s čimer so za Krčani najučinkovitejše moštvo lige, Kranjčani pa so doslej prejeli 14 zadetkov, kar je tudi po besedah Šturma preveč: “Dejstvo je, da v letošnji sezoni prejemamo preveč zadetkov. Menim, da je glavni razlog za to treba iskati v pomanjkanju koncetracije med potekom tekem. Seveda tudi dajemo veliko zadetkov, a v najkrajšem možnem času bomo morali prenehati prejemati prepoceni zadetke. Korak naprej moramo storiti v disciplini med igro in pozitiven premik bo hitro viden.”

Podobno kot v minulih sezonah, imajo Kranjčani tudi v letošnji precej težav predvsem proti ekipam z dna lestvice. Dravinja je Gorenjce v dveh tekmah pošteno namučila, nazadnje odščipnila celo točko, v sosedskem obračunu pa so morali celoten točkovni izkupiček prepustiti Šenčurjanom: “Nekako se je pri Triglavu že zasidralo dejstvo, da veliko lažje, boljše in bolj sproščeno igramo, ko nasproti stoji čim bolj kakovosten nasprotnik. To je bilo evidentno tudi v minulih sezonah, ko smo, kot primer, veliko bolje nastopali proti Mariboru kot proti Krki ali ostalim skromnejšim ekipam. Za to ne poznam pravega razloga, bomo pa morali to tradicijo spremeniti, saj se prvenstva dobivajo na manjših tekmah in ne na derbijih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje odstavilo trenerja

Iz Nogometnega društva Primorje Ajdovščina so sporočili, da so se sporazumno razšli z dose…