Večina prvoligašev je že pričela s treningi na nadaljevanje sezone, “vzgledu” pa že sledijo tudi nekateri drugoligaši. Že prejšnji teden so s treningi pričeli Krčani, včeraj pa so se ponovno zbrali tudi nogometaši kidričevskega Aluminija.


Kidričani so bili pred pričetkom drugoligaškega prvenstva prvi favoriti za napredovanje oziroma ekspresno vrnitev med prvoligaše, a prva polovica jesenskega dela sezone ni stekla po pričakovanjih. Barka “šumarjev” je v lepše vode zaplula šele, ko je na trenerski stolček sedel Robert Pevnik in na šestih tekmah nanizal pet zmag in remi. Kidričani bodo tako spomladanski del sezone pričeli z istim točkovnim izkupičkom kot drugouvrščene Radomlje, oboji so nabrali 29 točk. Bodo pa v spomladanski del sezoni v Kidričevem krenili v nekoliko spremenjeni zasedbi, Ekipa namreč poroča, da so se razšli z Arpadom Vašem, Mitjo Kovačevićem, Liridonom Osmanajem in Sandrom Bloudkom, ki je te dni na preizkušnji pri Domžalah. Nastale luknje bodo pri Aluminiju zakrpali s kadrom iz mladinskih vrst, saj bodo spomladi priložnost dobili Matic Vrbanec, Elvino Podbrežnik, Sašo Gerečnik, Alen Kozar in Gregor Cafuta, ki spadajo med najbolj nadarjene nogometaše mladinskega moštva. Mladinci so jesen končali na petem mestu mladinskega prvenstva, kadeti pa so še dve mesti višje, na skupni lestvici mladincev in kadetov pa Kidričani zasedajo visoko tretje mesto – dokaz, da si nogometaši iz lastne nogometne šole zaslužijo priložnost.

Aluminij bo tudi tokrat, že tradicionalno odigral nekaj težkih pripravljalnih obračunov. Formo bodo pilili proti Zavrču, Triglavu in Celju, kar dvakrat se bodo udarili z velenjskim Rudarjem, med nasprotniki pa bodo tudi ptujska Drava, Odranci, Žalec in “slovenski” Wildon.

Seznam nekaterih pripravljalnih tekem: 
Aluminij Kidričevo – Rudar Velenje (22. januar)
Zavrč – Aluminij Kidričevo (29. januar)
Aluminij Kidričevo – Celje (8. februar)
Triglav Kranj – Aluminij Kidričevo (23. februar)
Aluminij Kidričevo – Rudar Velenje (1. marec)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…