Aluminij, ki je sicer minulo sezono končal na desetem mestu Prve Lige Telekom Slovenije, bo po odločitvi, da bo v prihodnji sezoni med prvoligaši zaigrala novomeška Krka, spet zaigral med drugoligaško konkurenco. Vodstvo kluba je razočaranje nad odločitvijo izvršnega odbora NZS strnilo v spodnji izjavi:


“Odločitev IO NZS, da NK Aluminij v novi sezoni ne bo nastopal v prvi nogometni slovenski ligi, spoštujemo, vendar smo nad takšno odločitvijo razočarani. Prepričani smo namreč, da so vsi argumenti bili na strani našega kluba, saj so bila v preteklosti določena jasna pravila in kriteriji, na podlagi katerih so se takšne odločitve sprejemale. 

V tem primeru ni bilo tako, zato smo zaskrbljeni nad načinom, kako se sprejemajo odločitve pri NZS, ki imajo navsezadnje tudi velik vpliv na razvoj nogometa v Sloveniji. NK Krka čestitamo za njihovo napredovanje in jim želimo veliko športnih uspehov. Ne moti nas njihovo napredovanje, moti pa nas sprejemanje odločitev, ki niso utemeljene in upravičene. 

Za NK Aluminij obstoj v prvi ligi ni življenjskega pomena, saj razvoj kluba gradimo na zdravih finančnih temeljih in vlaganju v mlajše generacije. Danes v naši nogometni šoli sodeluje več kot 250 mladih, ki se skozi nogomet med drugim naučijo tudi osnovnih življenjskih vrednot. Zato je razočaranje nad odločitvijo NZS toliko večje, ker s svojimi odločitvami mlajšim generacijam daje slab zgled, kar pa posledično vpliva tudi na stanje duha slovenskega nogometa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…