Nedeljsko popoldne bo vsaj na prvoligaški sceni v znamenju obračuna Domžal in Maribora, v 2. SNL, kjer bodo ta vikend odigrali tekme 17. kroga, pa bo na sporedu edini pravi lokalni derbi v letošnji sezoni. V Kranju se bosta udarila velika gorenjska rivala, Triglav in Šenčur. Tekmeca se pred drugim medsebojnim obračunom letošnje sezone, prvega so jeseni z 2:1 dobili Šenčurjani, nahajata na različnih koncih ligaške lestvice, bolje kaže Kranjčanom, a v obeh taborih poudarjajo, da bodo v nedeljo krenili po zmago in tri točke.


SNPortal.si je pričakovanja pred derbijem preveril pri Darjanu Curanovića in Enesu Rujoviću, ki sta bila v preteklosti že člana jutri si nasprotnih taborov. Curanović, zdajšnji vratar Triglava, je branil šenčursko mrežo, Rujović pa je v dresu kranjskega kluba odigral vsega polčas pokalnega obračun s Celjani, saj si je hitro po prihodu v klub huje poškodoval. “Upam, da bo tekma dobra in bodo gledalci prišli na svoj račun. Obe ekipi potrebujeta tekme, mi Šenčurjani in Kranjčani, zato pričakujem dobro tekmo,” je uvodna pričakovanja o jutrišnji tekmi predstavil Rujović, ki smo mu kot jutrišnjemu gostu, namenili prednost.

“Tekma je vsekakor pomembna, saj potrebujemo točke za obstanek. V primeru, da dobimo takšno tekmo se tudi psihološko precej dvignemo. Sama tekma je seveda pomembna, vseeno pa je najbolj pomembno, da do konca prvenstva uresničimo naš cilj in obstanemo v ligi,” je nadaljeval nekdanji nogometaš Interblocka, Ivančne Gorice, Olimpije, Triglava in Krke, ki si je izkušnje nabiral tudi na Cipru in v Grčiji. Čeprav bodo morebitne točke za Šenčurjane, ki se borijo za obstanek, izredno pomembne, pa tudi Rujović priznava, da zmaga na derbiju prinaša dodaten prestiž: “Nekaj povsem normalnega je, da so točke bolj pomembne, kljub vsemu pa gre za tekmo, ki prinaša nekaj več. Šli bomo na zmago, gorenjski derbi želimo dobiti in vse bomo dobili, da zmagamo. Zaradi točk in vsega ostalega, kar prinaša zmaga.”

Rujović je s 25 leti med najizkušenejšimi nogometaši mladega šenčurskega moštva, zato ima tudi dodatne zadolžitve: “Ekipa je precej mlada, tudi sam skušam svetovati in pomagati, kolikor se pač da. Fantje dobro trenirajo, je pa nekaj povsem normalnega, da se mladi igralci še vedno učijo. Sicer pa se tudi sam še vedno učim, nisem se še vsega naučil. Če kaj vidim, jih seveda opomnim, seveda pa je tukaj tudi trener, ki pove svoje.”

PoplatnikMatej-FotoMiranAlijagic_660px (11)
Kranjčani bodo v tekmo krenili brez pomembnega dvojca, Klemna Šturma in Mateja Poplatnika. (Foto: Miran Alijagić)

“V prvi vrsti gledamo samo nase. Ekipa je v dobri formi, dobro se trenira in igrali bomo svojo igro. Ne oziramo se na nasprotnika, naš cilj pa bodo tri točke,” je uvodoma dejal čuvaj kranjske mreže Darjan Curanović, ki se je strinjal s šenčurskim sogovornikom, da zmaga v gorenjskem derbiju prinaša dodaten prestiž: “Zagotovo, obračun s Šenčurjem je pravi gorenjski derbi, ki prinaša poseben in dodaten naboj. Šenčurjani se bodo hoteli dokazati, sami pa imamo cilj, da se takoj vrnemo med prvoligaše. Če pa želimo ta cilj doseči, moramo to tekmo dobiti.”

Curanović je mrežo Triglava branil v jesenskem obračunu, ki so ga po preobratu z 2:1 dobili Šenčurjani. Kranjčani so povedli z zadetkom Mateja Poplatnika, ki zaradi prepovedi igranja jutri ne bo smel zaigrati, a so domači hitro izenačili z zadetkom Jerneja Gvardjančiča, za zmago Šenčurja pa je v uvodu drugega polčasa poskrbel Emir Ljubijankić. Curanović priznava, da bo zaradi jesenskega poraza jutri motiv še večji: “Res je, jeseni smo derbi tudi nekoliko nesrečno izgubili, zato bo motiv še nekoliko večji. Sicer pa gremo v vsako tekmo z enakim pristopom, do zaključka sezone je še enajst tekem. Potrebno bo zmagati vse tekme in čakati na rezultate Krškega, ki je na lestvici zaenkrat še pred nami, vendar upam, da jih kmalu prehitimo in uresničimo naš cilj.”

28-letni vratar bo srečanje po vsej verjetnosti pričel na klopi za rezerviste, trener Siniša Brkić bo med vratnicama verjetno postavil mladega Adnana Golubovića, kar pa izkušenejšega kolega ne moti kaj preveč: “Tega položaja sem vajen že iz Prve lige, ko sva se veliko menjala z Žanom Pelkom. Tudi Adnan je pokazala, da je iz pravega testa. Dokler je v formi, naj brani, jaz pa mu diham za ovratnik in ga skušam čimprej spraviti iz gola. Vseeno pa so prvi cilj zmage in zmagovalnih ekip se pač ne zamenja.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zapustil nas je tvorec uspeha Krškega

Triintrideseti dan leta 2023 je zavit v črno na jugovzhodu Slovenije. Po kratkotrajni bole…