Že dober teden priprav je tudi za nogometaši kranjskega Triglava. Gorenjci bodo skušali v nadaljevanju sezone izboljšati šesto mesto, ki ga zasedajo po šestnajstih krogih, v katerih so med deseterico drugoligašev zbrali največ remijev – kar sedem.


V poleti precej spremenjeni zasedbi novincev za zdaj še ni, zato pa trener Siniša Brkić v teh dneh na treningih pogreša Maria Guberca, ki je jeseni za Triglav odigral štirinajst tekem. Ljubljančan se je kot eden dveh zmagovalcev tekmovanja, ki ga organizira eno od spletnih omrežij namenjenih nogometašem, odpravil na nekajdnevno preizkušnjo v špansko Almerio, ki je v zadnjih osmih letih kar šest sezon odigrala med španskimi prvoligaši, letos pa se bori za obstanek med drugoligaši. “Prijavil sem se brez posebnih pričakovanj, saj se je za preizkušnjo potegovalo več kot 3.500 igralcev. Nato pa sem se prebijal naprej, na koncu pa me je doletela čast, da sem dobil priložnost za pot v Španijo. Ob prijavi je bilo potrebno poslati posnetka dveh celih tekem in osnovne individualne informacije. Vse poslano so nato pregledali in vesel sem, da je prav meni uspelo priti do te priložnosti,” je za spletno stran Triglava pojasnil nekdanji gojenec ljubljanskega Interblocka, ki se je poleti v Triglav preselil s sosednjega Šenčurja.

Dvajsetletni vezist poudarja, da ne tragedija, če bo ostalo zgolj pri preizkušnji: “Hvaležen sem trenerju in klubu, ki mi je omogočil, da sem sprejel to priložnost in me povsem podpirajo. Izgubiti nimam ničesar, tudi če na koncu ne bo nič iz tega, sem več kot le zadovoljen tu v Triglavu, kjer imam izjemne pogoje za napredek.”

Screenshot_3

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…