Pomemben člen kranjskega Triglava, ki pred začetkom spomladanskega dela 2. SNL zaostaja zgolj za vodilnim Krškim, je bil jeseni tudi Gašper Udovič. Obetavni nogometaš je odigral vseh štirinajst tekem, kranjski Siniša Brkić pa mu bo verjetno tudi spomladi namenjal veliko priložnosti.


“Zimske priprave so najtežji del leta. Sprva delamo na fiziki in kondiciji, nato pa se vse skupaj umirja. V zadnjem delu priprav smo zmanjšali tudi število tekem in treningov, da bi popolnoma spočiti in sveži pričakali nadaljevanje prvenstva. Na tekmeca se še ne pripravljamo, pa saj se tudi ne bomo. Triglav je najboljša ekipa v drugi ligi in tekmeci se morajo pripravljati na naš način igre in ne obratno,” je za prenovljeno klubsko spletno stran 19-letni nogometaš, ki si je z dobrimi klubskimi igrami prislužil tudi reprezentančni vpoklic selektorja Primoža Glihe, ki je v začetku tedna na treningu v Kidričevem preizkusil nogometaše mlajše od 20 let: “Prav velika minutaža v klubu in lepo število priložnosti, ki mi jih je strokovni štab namenil v zadnjih sezonah, so glavni razlog, da me je selektor povabil med najboljše. Zelo je pomagala lanska sezona, ko sem bil po statusu še mladinec, pa sem že redno nastopal za člane. Selektor najbolj gleda na to, da igralci igrajo, zato upam, da bo tako tudi v prihodnje.”

Udovič bi lahko pred začetkom spomladanskega dela sezone zasedel mesto na položaju desnega bočnega branilca: “Že v mlajših selekcijah sem igral na desnem bočnem položaju, tako da nekaj izkušenj s tem že imam. Malce se bom moral še privaditi, sploh v fazi obrambe. Nimam težav s tem položajem, prav dobro se počutim in menim, da sem dobro odigral, ko sem dobil priložnost.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Domžal trenira pri drugoligašu

Na treningih Doba, pod taktirko nekdanjega trenerja Domžal Darka Birjukova, je prisoten tu…