Bliža se odprtje poletnega prestopnega roka, a vemo, da se klubi povečini že prej dogovorijo z določenimi igralci. Naša druga liga je zelo zanimiva, ena zanimivejših sezon pa je pred nami. Vsa šestnajsterica je že oddelala uvodni teden priprav. Tako je tudi pri edinem klubu iz Koroške. Ravenski Fužinar, ki ga vodi 43-letni Mihael Bukovec se pripravlja na svojo 6.sezono med drugokategorniki. Vedno so prihodi in odhodi v vseh klubih. Tako je tudi pri modro-rdečih. Klub je zapustilo osem akterjev minule sezone. Odigrali so tudi že eno pripravljalno tekmo, ki se je končala brez zmagovalca (2:2). Nasprotnik pa je bil novinec v ligi, ekipa Aluminija. Strelca golov pa vezist Cene Kitek iz najstrožje kazni in napadalec na preizkušnji Faris Zubanović.


ODHODI :

  • 🇸🇮 Maj PAVLI je dvajsetletni čuvaj mreže, ki je odigral sedem tekem v dresu Fužinarja. Odprtih ima več poti, a je še brez kluba.
  • 🇭🇷 Mateo BRANILOVIĆ je 28-letni osrednji branilec iz Hrvaške za katerega je bil ta koroški klub 5 slovenski. Tudi on še nima kluba.
  • 🇹🇬 Ramzi Toure IDRISSOU je francoski državljan, osrednji branilec, ki v višino meri kar 195 cm in nekdanji mladi reprezentant Toga, ki je odigral 8 tekem v modro-rdečem dresu. 25-letnik odhaja v tujino.
  • 🇸🇮 Matevž TURKUŠ je nekdanji mladi slovenski reprezentant, ki šteje 23 let in igra na položaju desnega bočnega branilca. V minuli sezoni je zbral 21 nastopov. Velja za enega boljših igralcev na tem položaju v minuli sezoni te lige.
  • 🇲🇰 Marco FERUKOSKI je levi bočni branilec, ki je konec minulega meseca dopolnil 23 let. Nekdanji mladi makedonski reprezentant je bil rojen v Nemčiji v slovensko-makedonski družini. 12 tekem je zabeležil v minuli sezoni.
  • 🇨🇲 Nekdanji mladi kamerunski reprezentančni vezist Paul-HenrI MOUASSO je odigral na položaju zadnjega zveznega 11 tekem. Parižan bo pot nadaljeval v tujini.
  • 🇫🇷 Miloš Jovičić je odigral 11 tekem in zabil 3 gole. Visokorasli francoski napadalec s koreninami iz Balkana bo kot kaže pot nadaljeval na tujem.
  • 🇭🇷 Visokoraski napadalec iz Zadra je tako po devetih tekmah in petih golih pomahal v slovo ravenski zasedbi. Kam bo 24-letnik odšel še ni znano. Fužinar pa je bil njegov peti slovenski klub.

Strateg kluba Fužinar Vzajemci je povedal nekaj stavkov za snportal glede nove sezone, odhodov…

” Vedno so odhodi in prihodi. Osem jih je odšlo, so pa z nami novi, zanimivi obrazi tako iz Slovenije kot iz tujine. Sestavljamo konkurenčno ekipo in si želimo tekmovati za čim višjo uvrstitev na lestvici. Zaenkrat imamo potrjeni dve prijateljski tekmi. Gre za avstrijski Pliberk in en romunski klub, dobivamo pa še ponudbe za igranje od atraktivnih ekip zvenečih imen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Novinec v napadu Gorice že zadeva

Gorica bo v nadaljevanju sezone v napadu računala tudi na storitve 24-letnega hrvaškega na…