Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, je imel po minulem vikendu bolj kot s Prvo ligo Telekom Slovenije, več dela s pisanjem kazni za tekme 26. kroga 2. SNL. Finančno so bili kaznovani Krško, Šmartno in Triglav, trije nogometaši so bili obravnavani v podrobnejšem postopku.


Šmartno 1928, ki se bo po zadnji tekmi sezone poslovilo od drugoligaške druščine, bo morala za slovo plačati še 200 evrov kazni, saj so Šmarčani na gostovanju v Kidričevem prejeli štiri rumene in rdeči karton. Izključen je bil Alen Bukšek, ki je v 79. minuti nasprotnega igralca zaustavil v čisti situaciji za doseganje zadetka, po izključitvi pa žaljivo komentiral sojenje sodniške ekipe, ki jo je vodil Bojan Tkalčič iz Maribora. Igralec je dobil eno tekmo prepovedi zaradi prekrška v čisti situaciji, eno zaradi žaljivega komentiranja sojenja in eno zaradi upoštevane predkaznovanosti, je v svoji razlagi še zapisal disciplinski sodnik.

Alen Bukšek bo moral izpustiti tri tekme. (Foto: Jure Banfi)
Alen Bukšek bo moral izpustiti tri tekme. (Foto: Jure Banfi)

Še precej bolj se je iskrilo v Kranju, kjer sta se pomerila Triglav in Krško. Vojko Goričan že v prvem polčasu ni znal umiriti strasti v obeh taborih, saj je do odmora posegel po sedmih rumenih kartonih, obračun pa se je zaključil z dvanajstimi rumenimi in dvema rdečima kartonoma. Kranjski drugoligaš je zaradi sedmih rumenih in rdečega kartona ob 320 evrov, Krčani pa bodo zaradi petih rumenih in rdečega kartona primorani plačati 240 evrov.

Boštjan Frelih, branilec Krškega, v zadnjem krogu, ko v Posavju gostujejo Kidričani, ne bo smel pomagati svojim soigralcem, saj je bil v sodniškem podaljšku izključen zaradi brezobzirne igre, za kar je prejel drugi rumeni karton, ob upoštevanju predkaznovanosti pa bo ob zadnji letošnji tekmi izpustiti tudi uvodno tekmo nove sezone.

Še tekmo več, torej tri srečanja, bo moral počivati Vlado Šmit. Izkušeni Srb v vrstah Triglava je v 85. minuti prejel drugi rumeni karton zaradi brezobzirne igre, po izključitvi pa je žalil sodnika in njegovega pomočnika, zato mu je disciplinski sodnik naložil kar tri tekme prepovedi igranja. Eno zaradi dveh rumenih kartonov, dve pa zaradi žaljenja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na stadionu Ob jezeru so videli dva zadetka

V Velenju je bil na sporedu obračun med Rudarjem in Rogaško. Oba kluba sta si želela okusi…