Eden najstarejših klubov v Sloveniji, NK Nafta 1903, je v to sezono 2. SNL krenila odločno. V prvih 10. krogih prvenstva je klub dosegel 20 točk in samo za 3 točke zaostaja za vodilno Krko, a v medijih so se pojavile sila neprijetne govorice. Ekipa SN namreč poroča, da naj bi klub praktično čez noč zašel v neizmerne dolgove, ter da je bil v nekem trenutku tekom te sezone ogrožen tudi njegov obstoj.


A klub je na ta obtoževanja hitro odgovoril: “Kot skrbni gospodarji si moramo prizadevati za smortno porabo finančnih sredstev. Dolžni smo to početi. Gre za racionalizacijo poslovanja, ni nobene panike. Da, opravili smo določene reze, da se v prihodnosti ne bi znašli v škripcih. Nihče pravzaprav ne ve, kaj bo jutri, a vse smo naredili tako, da delovanje članske ekipe in nogometne šole z ničemer ni ogroženo.” To je za časnik povedal pomočnik direktorja Frank Boszgai.

Lendavčani so tako prekinili sodelovanje s kar nekaj trenerji v mlajših kategorijah, prav tako pa z nekaj posamezniki v bližini kluba, vse skupaj naj bi to štelo 8 ljudi. Zanimivo bo videti, kako se bo vse izteklo, v Lendavi se namreč gradi tudi nov trening center. Ta operacija pa stane kar 7 milijonov evrov…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…