V deževni dolenjski prestolnici smo na 270 dan leta 2020 videli lokalni derbi moštev Krke in Krškega. Novomeščani, ki jih zelo uspešno vodi 40-letni Ljubljančan Zoran Zeljković so opravičili vlogo favorita in zabeležili sedmo zmago sezone.


Farmacevti veljajo za enega izmed favoritov za preboj v prvo ligo prihodnjo sezono. To so tudi prikazali na zelenici domačega stadiona Portoval, ko so s 4:1 opravili z varovanci Iztoka Kapušina. Treba je poudariti, da so nogometaši NK Krško ostali brez vratarja Kisovca, ki je odšel v Lendavo k Nafti. Številni so poškodovani (De Oliveira, Žabec…), v tujino je odšel tudi slovenski mladinski reprezentančni vezist Omar Kočar. Kljub temu so se Krčani predvsem v prvem upirali in celo povedli z golom kapetana Pamića, nato pa po napakah prejeli štiri zadetke.

9.krog, 2.SNL

Stadion Portoval, Novo mesto

NK Krka : NK Krško 4:1 (2:1)

Huč ’30, Filipčič ’45, Parris ’63, I.Brekalo ’86 /  Pamić’14

KRKA: Pintol, Ejup, Bedek, Filipčič (od ’88 Hrka), M.Brekalo, Vrandečič, Huč (od ’59 Sešlar), Kambič, Vešner- Tičić (od ’76  Bubnjević), Jašaragić (od ’76 I.Brekalo), Parris (od ’88 Vidmar)

KRŠKO: Kramer, Domić, Ogungbe, Smiljanić (od ’58 Anković), Srpak, Pranjić, Vrdoljak (od ’67 Korošec), Radić, Brezina, Mrvič (od ’88 Barkley), Pamić (od ’88 Marić)

Krško bo prihodnjo soboto (3.10 ob 15:30) doma gostilo kranjski Triglav, Novomeščani pa bodo isti dan (ob 6 popoldne) gostili moštvo Vitanest Bilje.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dve mojstrovini za skok Triglava z dna lestvice

Nogometaši Triglava ne zasedajo več zadnjega mesta v 2. SNL, potem ko so Kranjčani iz gost…