V deževni dolenjski prestolnici smo na 270 dan leta 2020 videli lokalni derbi moštev Krke in Krškega. Novomeščani, ki jih zelo uspešno vodi 40-letni Ljubljančan Zoran Zeljković so opravičili vlogo favorita in zabeležili sedmo zmago sezone.


Farmacevti veljajo za enega izmed favoritov za preboj v prvo ligo prihodnjo sezono. To so tudi prikazali na zelenici domačega stadiona Portoval, ko so s 4:1 opravili z varovanci Iztoka Kapušina. Treba je poudariti, da so nogometaši NK Krško ostali brez vratarja Kisovca, ki je odšel v Lendavo k Nafti. Številni so poškodovani (De Oliveira, Žabec…), v tujino je odšel tudi slovenski mladinski reprezentančni vezist Omar Kočar. Kljub temu so se Krčani predvsem v prvem upirali in celo povedli z golom kapetana Pamića, nato pa po napakah prejeli štiri zadetke.

9.krog, 2.SNL

Stadion Portoval, Novo mesto

NK Krka : NK Krško 4:1 (2:1)

Huč ’30, Filipčič ’45, Parris ’63, I.Brekalo ’86 /  Pamić’14

KRKA: Pintol, Ejup, Bedek, Filipčič (od ’88 Hrka), M.Brekalo, Vrandečič, Huč (od ’59 Sešlar), Kambič, Vešner- Tičić (od ’76  Bubnjević), Jašaragić (od ’76 I.Brekalo), Parris (od ’88 Vidmar)

KRŠKO: Kramer, Domić, Ogungbe, Smiljanić (od ’58 Anković), Srpak, Pranjić, Vrdoljak (od ’67 Korošec), Radić, Brezina, Mrvič (od ’88 Barkley), Pamić (od ’88 Marić)

Krško bo prihodnjo soboto (3.10 ob 15:30) doma gostilo kranjski Triglav, Novomeščani pa bodo isti dan (ob 6 popoldne) gostili moštvo Vitanest Bilje.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Triglav se lahko danes (začasno) vrne na vrh

Danes bosta za uvod v 9. kroga 2. lige odigrani dve tekmi. Na prvem obračunu, ki bo ob 18.…