Že jeseni je v dresu članskega moštva minutažo dočakalo nemalo mladcev, trend pa se je nadaljeval tudi spomladi, saj so Novomeščani tudi v polfinalnem pokalnem obračunu z Domžalami odigrali s številnimi golobradimi mladeniči.


Prvi med njimi je z vodstvom novomeškega kluba sklenil prvo pogodbo v karieri. 18-letni Luka Kambič je dolenjskemu klubu obljubil triletno zvestobo, so sporočili s Portovala. Mladinski reprezentant Slovenije se je farmacevtom pridružil sredi leta 2013, po tem ko je nogometno pot pričel v Podzemlju, v mladinskem pogonu Kolpe. Kambič se je skozi kadetsko in mladinsko selekcijo prebil do članskega moštva Krke, za katero je doslej odigral 19 tekem, v lanski sezoni pa je debitiral tudi na prvoligaških zelenicah.

V povezavi z novomeškim klubom sicer že nekaj časa krožijo informacije, da bo vodstvo kluba z najbolj talentiranimi upi podpisalo prve pogodbe, kar je ob sklenitvi sodelovanja z Luko Kambičem zdaj potrdil tudi Sašo Udovič, ki v dolenjski prestolnici opravlja vlogo športnega direktorja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nenavadna situacija za Ilirijo – se trener seli na selektorski stolček v Afriko?

Zambija velja za eno izmed afriških ekip, ki se ni uvrstila na Svetovno prvenstvo, ki pote…