Po Mariboru, ki je še štirinajstič pokoril konkurenco, smo včeraj dobili tudi prvaka 2. SNL. Po treh letih drugoligaškega nogometa se v družbo najboljših slovenskih klubov vračajo nogometaši Triglava, ki so za potrditev napredovanja včeraj napolnili mrežo Brežic in si priigrali neulovljivo prednost.


Dobljani, ki bodo v prihodnjem krogu prosti, tudi ob zmagi v zadnjem krogu prvenstva ne morejo skočiti pred Triglav, ki ima pred zadnjima krogoma tri točke prednosti. Po včerajšnji zmagi v dvoboju z neugodnimi Posavci ni manjkalo veselja, o slavju pa je spregovoril tudi kapetan Elvis Džafić, ki se lahko pohvali, da je v letošnji sezoni prejel najmanj zadetkov. “Po takšnem uspehu je seveda povsem normalno, da je človek vesel, presrečen in navdušen. Uspelo nam je uresničiti zastavljen cilj, klub smo družno vrnili nazaj v prvo ligo, tja, kamor spada, zato je bilo po tekmi prisotno veliko iskrenega veselja,” za klubsko spletno stran priznava nekdanji kapetan Olimpije.

Četa trenerja Siniše Brkića je Brežičane odpravila s štirimi zadetki, po hitrem zadetku Enisa Đurkovića so zmago in slavje potrdili še Kristjan Arh Česen, Matej Poplatnik in Matic Ahačič. Kljub novim težavam s sestavo začetne enajsterice so orli dvoboj zanesljivo pripeljali do pomembne zmage. “Odločeni smo bili, da bo to naša tekma. Od začetka je bila energija prava, hitro smo dosegli zadetek in kasneje le še stopnjevali prevlado ter slavili izdatno zmago. Celo sezono smo bili na vrhu in nekaj bi bilo zelo narobe, če prvenstva ne bi končali na prvem mestu. Pokazali smo največ od vseh, prebrodili smo težave, na odločilni tekmi pa pokazali super energijo in pravi obraz,” poudarja Džafić, ki ima že precej prvoligaških izkušenj, v golu Olimpije je zbral 64 nastopov.

Pred tedni se je zdelo, da bodo Kranjčani konkurenco pustili daleč za seboj, a so tempu Triglava sledili tudi Dobljani in z uspešno serijo skorajda dohiteli kranjsko zasedbo. Džafić razkriva, da se je med orli že pojavilo nekaj nemira, a je optimizem vseeno ostal: “Ni bilo panike, se pa je naselilo nekaj nemira. Celo sezono smo bili na vrhu, le na peščici tekem oddali točke in vedeli smo, da bomo znali stisniti dovolj moči, da se dokončno utrdimo na prvem mestu. Po takšnem uspehu je razumljivo, da smo si dali duška in smo malce praznovali, vseeno pa sezone še ni konec. Obe preostali tekmi bomo oddelali pošteno, šele po tem pa bo čas tudi za ogromno zabavo in praznovanje velikega uspeha.”

Kot že zapisano, Triglav do konca sezone in ‘pričetka’ priprav na nadaljevanje sezone ločita še dve tekmi, po gostovanju pri Ankarančanih bo v Kranj pripotoval še Dob.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…