Končno je napočil vikend, ko zares pričenjajo tudi slovenski drugoligaši. V uvodnem vikendu bo pet srečanj odigranih v sobotnem terminu, preostala  tri pa v nedeljskem terminu. Spomladanski del prvenstva bo otvorilo vodilno moštvo 2. slovenske nogometne lige, ki bo doma gostilo Radomlje, zelo zanimivo bi moralo biti tudi v Sežani, kjer bo domača Tabor Sežana gostila ekipo ravenskega Fužinarja


Kot že rečeno se bosta v uvodnem sobotnem srečanju pred kamerami Sportkluba pomerila Radomlje in ljubljanska Ilirija. Mlinarji, ki so prezimili na vrhu lestvice in imajo na lestvici tri točke prednosti pred zasledovalci se v spomladanski del prvenstva podajajo z novim trenerjem, saj je Nermina Bešića na klopi zamenjal Muamer Vugdalić. Mlinarji niso veliko spreminjali moštva, okrepili so se s tremi novinci, med rumene se je vrnil Luka Gajić, rumeni dres pa bosta v nadaljevanju nosila  tudi David Lukanc in Ivor Horvat. Nedvomno pa je ena izmed večjih okrepitev rumenih tudi, da ni odšel prvi strelec 2. slovenske nogometne lige Anel Hajrić, ki bo že v soboto predstavljal največjo nevarnost za vrata Ilirije. Na drugi strani so Ljubljančani po jesenskem delu sezone zasedli 13. mesto, zeleno-bele, ki se bodo borili za obstanek sta okrepila Medim Bajrami in Matevž Turkuš. V Radomljah bi v uvodnem krogu bili vse razen zmage Muamerja Vugdaliča veliko presenečenje in mlinarji bodo nedvomno naredili vse, da do presenečenja ne pride, ter da otvorijo spomladanski del prvenstva z zmago.

Nogometaši ljubljanskega Brava se v nadaljevanje prvenstva podajajo iz drugega mesta in s srečanjem proti zadnjeuvrščenim Brežicam. Ljubljančani ogrodja ekipe niso spreminjali, Dejan Grabič pa bo lahko v nadaljevanju računal tudi na tri preverjana imena, saj bodo rumeni dres v nadaljevanju nosili Andraž Kirm, Tadej Žagar Knez in hrvaški vezist Marko Dabro. Ljubljančani, tako gostijo Posavce, ki so največjo zamenjavo doživeli na trenerskem mestu, Brežičane bo tako vodil Darko Karapetrović. V Posavje pa se je preselilo tudi nekaj mladeničev iz ljubljanske Olimpije, saj so se Brežičani in zmaji dogovorili za sodelovanje. Ne glede na vse, so varovanci Dejana Grabića izraziti favoriti za drugo zmago v sezoni proti Brežicam.

Primorski obračun med domačim Ankaranom in Biljami bo tokrat odigran na Bonifiki, saj se galebi po igranju v Dravogradu, Ajdovščini, Novi Gorici in Postojni vračajo na obalo. Ankaran je trenutno popolna neznanka, ekipa je glede na jesenski del popolnoma spremenjena, Ankarančane pa je zapustilo tudi veliko število igralcev. Ankarančani imajo pred uvodnim obračunom prit Biljencem dve točki prednosti, a Biljenci prihajajo na obalo s svojo računico, kako spomladanski del sezone pričeti s pozitivnim rezultatom. Trener črno-belih Sandi Valentinčič tako spomladanski del sezone pričenja optimističen z željo po treh točkah s katerimi bi Bilje na lestvici prehitelo tokratne gostitelje.

Na Ptuju se obeta zanimiv obračun ptujske Drave in Rogaške. Ptujčani, ki so med zimskim prestopnim rokom tako rekoč ostali brez ekipe, so na novo sestavili ekipo, pripravljalne tekme so pokazale, da je Nikola Jaroš solidno uigral ekipo, ki se tako podaja na novo pot. V najstarejšem slovenskem mestu priznavajo, da si želijo »tekmo po tekmo« in da bodo v vsaki tekmi dali od sebe maksimum. Idealen start v spomladanski del prvenstva bi seveda bile tri točke proti Rogaški, ki na Ptuj prihaja z novim trenerjem. Rogaško je med zimskim prestopnim rokom prevzel Matej Polegek. Slatinčani nedvomno prihajajo na Ptuj z željo po maščevanju za visok poraz iz začetka prvenstva ko so Ptujčani slavili s kar 1:7, a ne glede na vse bi bila že zmaga lepo presenečenje Slatinčanov na Ptuju.

V Dekanih se obeta še ena zanima preizkušnja, kjer domači Jadran gosti novomeško Krko. Dekančane čaka v spomladanskem delu boj za obstanek, trenutno se nahajajo na rešilnem štirinajstem mestu s le točko naskoka pred zadnjima dvema ekipama. Trener Primorcev Nedžad Okčić seveda upa, da se oddolžijo Dolenjcem za poraz v začetku prvenstva. Novomeščani pa seveda prihajajo na Primorsko z lepim izhodiščem po jesenskem delu, ki so ga končali na četrtem mestu. Novomeščani so se pred nadaljevanjem prvenstva okrepili, a imajo pred tekmo v Dekanih, nekaj kadrovskih težav s kaznimi, saj kar trije nosilci igre nimajo pravice nastopa. Tako bodo srečanje v slovenski Istri izpustili Žiga Kastrevec, Marko Bedek in Matej Potokar, bi lahko bila to voda na mlin Dekančanom?

Osrednji nedeljski obračun bo odigran v Sežani, kjer bo domača Tabor Sežana gostila ravenski Fužinar. Kraševci so med zimskim prestopnim rokom, kar veliko trgovali, stratega Kraševcev pa lahko veselijo dobre predstave njegovih varovancev med zimskim prestopnim rokom. Sežančani se sicer ne bodo proti Korošcem podali s polno postavo, saj pravice nastopa nima prvi strelec rdeče-belih Kebe, a tudi Korošci ne bodo igrali v polni postavi, saj bo manjkal Denis Halilović. Korošci so med zimskim prestopnim rokom ostali brez prvega strelca Žana Medveda, a se je v smeri Koroške zvrstilo kar nekaj prihodov, zadnje pripravljalne tekme pa so pokazale da bodo Ravenčani zelo trd oreh v nadaljevanju prvenstva. Lahko Korošci že uvodoma pokvarijo plane Kraševcem in v Sežani pridejo do polnega izkupička?

Na začetek prvenstva že nestrpno čakajo tudi pod lendavskimi goricami, kjer po jesenskem delu nikakor niso bili zadovoljni s šestim mestom. Lendavčani so strategu Francu Fridlu omogočili okrepitve tako v trenerskem štabu, kot v igralskem kadru, a ob enem izgubili prvega strelca Naftašev Marka Roginića. Predstave Lendavčanov med pripravljalnim obdobjem kažejo na stabilno formo, predvsem pa na učinkovitost novincev. Brici, ki se po jesenskem delu sezone nahajajo v coni izpada si težjega nasprotnika na začetku zagotovo niso želeli. Zasedba je glede na jesen malce spremenjena, želja pa je zagotovo da doma pred svojimi gledalci pričnejo spomladanski del z pozitivnim rezultatom. Ali lahko Brici pripravijo presenečenje, ter Lendavčanom doma odščipnejo točke?

Eden izmed zanimivejših obračunov bi moral biti v Beltincih, kjer v goste prihajajo nogometaši Roltek Doba. Beltinčani se trenutno nahajajo na devetem mestu lestvice, medtem ko so Dobljani na visokem petem mestu s šestimi točkami zaostanka za vodilnimi Radomljami. Beltinčani, ki so z dobom v letošnji sezoni remizirali so kar precej spremenili zasedbo, si tokrat željo primerno »otvoriti« spomladanski del sezone. Po številnih odhodih nosilcev žutih, bi bili v domačem taboru zagotovo zadovoljni že s točko. Medtem varovanci Nenada Toševskega prihajajo na prekmursko ravnico z željo kar se da čim boljše začeti spomladanski del prvenstva, mlada četa roletarjev tako neobremenjena brani peto mesto iz jesenskega dela.

Razpored, 18. kroga 2. SNL:

Sobota; 9.3.2019

13:00; Radomlje; Kalcer Radomlje : Ilirija 1911

14:00; Ljubljana – Šiška; AŠK Bravo : Brežice Terme Čatež

15:00; Koper; Ankaran Postojna : Vitanest Bilje

15:00; Ptuj; Drava Dakinda Ptuj : Rogaška

15:00; Dekani; Jadran Dekani : Krka

Nedelja; 10.3.2019

15:00; Sežana; CherryBox24 Tabor Sežana : Fužinar Vzajemci

15:00; Beltinci; Beltinci : Roltek Dob

15:00; Vipolže; Brda : Nafta 1903

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO / VIDEO: Krško poslalo Brežice v tretjo ligo

Stadion Matije Gubca v Krškem je bilo prizorišče četrtega obračuna v drugi ligi med večnim…