Deževno vreme je krojilo tekme osmega drugoligaškega kroga. Ena dveh tekem, ki so bile odigrane v soboto smo videli na Primorskem. Sedmi obračun Dekanov in Krškega v drugoligaški konkurenci, ali tretji na tem prizorišču.


  • Dekani: DEKANI – KRŠKO 1:0 (1:0) Gabrić 15′ (11m)

Gostje iz 200 km oddaljenega Krškega, so pripotovali na Obalo po tem, ko so v nekaj dneh odigrali dve domači tekmi. V minulem krogu so po preobratu slavili proti Beltincem (3:2), v prvem krogu pokala Pivovarne Union, pa so po izvajanju 11m izgubili proti Šampionu. Tokrat so se predstavili v novih belih dresih. Na drugi strani je domači Jadran igral v modrih dresih. Minula dva kroga so zapuščali sklonjenih glav, saj.so bili po igti enakovredni nasprotnikoma (Primorje,.Krka), a so na obeh tekmah tesno izgubili 0:1.

Tokrat pa je bilo podobno, le da so se na koncu veselili oni druge zaporedne zmage na domači zelenici z identičnim izidom proti nasprotniku iz Posavja. Namreč, po prekršku Krškega v obrambi je sodnik Jazbec pokazal na belo točko. K izvajanju enajstmetrovke je pristopil domači vratar in sprožil strel ob levi vratnici gostujočega čuvaja mreže, ki je bil blizu obrambi, a je okroglo usnje le končalo v mreži za končni izid. Tako je v petnajsti minuti 25-letni hrvaški vratar Darko Gabrić na svoji 13 tekmi v dresu Dekanov zabil prvenec vreden treh točk.

Pri gostih je v 79. minuti po pokalni tekmi, sedaj še na ligaški tekmi debitiral vezist in kapetan mladincev (U19) Tomaž Brdik, ki je konec minulega meseca dopolnil 16 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Televizijski prenos z Rogaške Slatine

V devetem krogu 2. Slovenske nogometne lige bodo blagoslova televizijskega prenosa deležni…