Januarski prestopni rok je bil pester tudi pri ptujski Dravi, ki bo v nadaljevanje tekmovanja krenila z drugega mesta. Novinci v drugoligaški druščini zaostajajo zgolj za vodilnimi Radomljami, ki na prvem mestu beži za tri točke.


Ptujčani bodo v pomladanski del sezone krenili brez šesterice igralcev. Aleš Ajlec, Aljaž Horvat in Dan Krajnc so se preselili k avstrijskemu petoligašu Fehringu, Niko Tisaj bo nogometno pot nadaljeval ligo višje, pri Heiligenkreuzu. Kot je znano, se je Luka Šalamun preselili v Zavrč, ptujske vrste pa je zapustil tudi Japonec Yasuhiro Kato, ki so ga ob koncu jesenskega dela sezone preizkušali tudi pri velenjskem Rudarju. Nastale luknje so v najstarejšem slovenskem mestu zapolnili predvsem z mladimi nogometaši. Javnosti sta najbolj znana Rok Zorko in Aleš Majer, ki sta bila nazadnje člana Zavrča, slednji je v prvoligaški konkurenci igral tudi za Maribor in Muro 05. Vogrinec bo lahko ob dvojcu, ki se je preizkusil na prvoligaških zelenicah, računal še na Luko Vindiša (Aluminij), Žigo Zdovca (Mons Claudius), Martina Jarca (Maribor/Šampion), Miho Bračka (Maribor) in tudi povratnika Alena Krajnca, ki je v preteklosti že nosil dres Drave, kot najstnik pa se je preselil v Koper, kjer pa je njegov napredek ustavila poškodba. S člansko zasedbo v teh dneh trenira tudi mladi Matic Furjan, nazadnje član Ankarana.

"Izkušnje Nastje Čeha so za ekipo neprecenljive," pravi Rok Zorko. (Foto: Jure Banfi)
“Izkušnje Nastje Čeha so za ekipo neprecenljive,” pravi Rok Zorko. (Foto: Jure Banfi)

“Naš cilj je obdržati vsaj drugo mesto, ampak z ekipo, ki jo imamo, mislim, da bomo še naprej kandidati za sam vrh. Imamo odlične pogoje za trening, kar zelo dobro izkoriščamo in to je zaenkrat najpomembnejše,” je za SNPortal pojasnil Zorko, ki je za Zavrč v 26 prvoligaških tekmah dosegel štiri zadetke. Visokorasli napadalec bo v Dravi do konca sezone igral kot posojeni nogometaš haloškega kluba, v ptujskem drugoligašu pa se bo lahko nogometnih veščin učil tudi od Nastje Čeha: “Soigralci so me lepo sprejeli, z nekaterimi pa smo se tako poznali že od prej, tako da težav s prilagajanjem na novo ekipo nimam. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z vsem na Ptuju in verjamem, da se bo posoja izkazala za zelo dobro potezo. Z igralci kot je Nastja, je vedno lepo trenirati in igrati. Njegove izkušnje so za ekipo neprecenljive, mlajši igralci pa se lahko od njega veliko naučimo. Seveda pa sta tukaj še brat Aleš ter Tomažič-Šeruga, ki imata prav tako izjemne izkušnje. Ostali smo nekoliko mlajši in prav ta mešanica mladosti in izkušenj je ponavadi potrebna za uspeh.”

Ptujčani bodo imeli sicer že v prvem krogu nadaljevanja tekmovanja možnost, da se na vrhu ligaške lestvice izenačijo z Radomljami. Drava bo namreč gostovala pri moštvu Dejana Djuranovića, ki za razliko od Drave ni doživelo večjih sprememb.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…