V najstarejšem slovenskem mestu na Ptuju je domača Drava prišla še do osme prvenstvene zmage proti zadnjeuvrščenim Brežicam. Dobrih sto petdeset gledalcev na mestnem stadionu na Ptuju v prvem polčasu ni videlo zadetkov, ob koncu polčasa pač drugi rumeni karton Mirka Kramarića v vrstah Brežičanov. Igralca več so Ptujčani izkoristili v nadaljevanju, najprej je v dvanajsti minuti drugega polčasa za vodstvo Dravašev poskrbel Jaka Bizjak. Le dve minuti zatem pa je Matthias Fanimo poskrbel za povišanje vodstva ter končni rezultat srečanja. Ptujčani so kot že omenjeno prišli še do osme zmage v prvenstvu, Brežice z desetim porazom ostajajo na dnu lestvice.


V Postojni je domača Ankaran Postojna gostila ravenski Fužinar. Korošci so povedli po dobre pol ure igre, ko je domačega vratarja Kristjana Matoševića premagal Ranko Moravec, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. V nadaljevanju je na sceno stopil mladi napadalec Korošcev Žan Medved, ki je najprej v sedmi minuti nadaljevanja povišal vodstvo Ravenčanov, v 77. minuti pa je s svojim drugim zadetkom postavil tudi končni rezultat srečanja. Medved se je z dvema zadetkoma zavihtel na peto mesto strelcev in ima na svojem računu sedaj devet zadetkov, prav tako pa so na lestvici Ravenčani prehiteli Ankarančane.

Dobrih sto gledalcev je v Dekanih videlo izjemno predstavo tako domače ekipa kot gostov iz Doba, ki sta si na koncu razdelili točke. Že prvi polčas je ponudil s kar štirimi zadetki, povedli so gostitelji, po zadetku Adnana Ahemtovića v 17. minuti. Slabih petnajst minut zatem so gostje uspeli rezultat izenačiti, ko je domačega vratarja Zokija Cvetkovića premagal Denis Petrovič. Dekančani so ponovno povedli le nekaj trenutkov kasneje, ko je zadel prvi strelec Primorcev Žan Nikolić. Pet minut pred iztekom polčasa je še drugič na srečanju mrežo gostiteljev zatresel Denis Petrovič, ter poskrbel, da nobena od ekip na odmor ni odšla s prednostjo. Dobrih dvajset minut pred koncem rednega dela srečanja, so Primorci še tretjič na srečanju povedli, še drugič na srečanju je zadel Adnan Ahmetović. Ko je že vse kazalo na tri točke Primorcev je v 90. minuti Denis Halilović dosodil najstrožjo kazen za goste, ki jo je uspešno realiziral Albert Račić, ter s tem postavil tudi končni rezultat.

Rezultati 16. kroga:

Ankaran Postojna : Fužinar Vzajemci 0:3 (0:1)

90; Moravac 31`, Medved 52`, 77`

Drava Dakinda Ptuj : Brežice Terme Čatež 2:0 (0:0)

150; Bizjak 57`, Fanimo 59`

RK: Kramarić 42` – Brežice Terme Čatež

Jadran Dekani : Roltek Dob 3:3 (2:2)

100; Ahmetović 17`, 70`, Nikolić 35; Petrovič 32`, 40`, Račić 90`-11m

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva polovica sklepnega kroga

Četrti majski petek je rezerviran za štiri tekme zadnjega kroga druge lige. Prvak, ki se s…