Do zaključka drugoligaškega tekmovanja nas ločijo le še štirje krogi. Prvo mesto je že nekaj časa oddano Dobljanom, ki lahko jutri, na gostovanju v Veržeju, tudi teoretično potrdijo naslov prvaka 2. SNL. Ne glede na razplet nedeljske tekme med Šmartnim in Radomljami, Dobljanom za naslov prvaka zadostuje že točka.


To bi bil sicer prvi naslov prvakov za moštvi iz Doba, a bi si Dobljani že tretjič zapored priigrali možnost za preboj med prvoligaše. A tudi tokrat se pojavljajo govorice, da bodo “roletarji” zavrnili napredovanje med prvoligaše, a bo verjetno kaj več o tem znanega šele po koncu sezone. Kot že zapisano, varovanci trenerja Damijana Romiha tokrat gostujejo pri Prlekih, ki so v minulem krogu pri Radomljanih doživeli pravo blamažo in izgubili z 8:1. Moštvo trenerja Zlatka Gaborja bo skušalo pred domačimi gledalci dokazati, da je imelo v Radomljah le slab dan, a jih tudi tokrat ne čaka nič kaj lahka naloga, čeprav gostje v Veržej prihajajo brez kaznovanega dvojca, Alberta Račića in Matica Mirtiča, ki sta ena najbolj standardnih nogometašev Doba, saj sta doslej izpustila le eno srečanje. Pri domačih bo tudi tokrat manjkal Borut Lukač, ki bo odslužil še zadnjo od treh tekem prepovedi igranja.

Krško in Šenčur se bosta pomerila v obračunu spodnje polovice lestvice, ekipi sta si že pred časom zagotovili obstanek med drugoligaši, predvsem Gorenjci, ki so v minulem krogu izgubili z Belo krajino, pa so brez možnosti za napredovanje po lestvici, medtem ko bi se Krčani, ki bodo zaigrali brez Dejana Urbanča in Klemna Slivška, z morebitno zmago in ob ugodnem razpletu ostalih srečanj, lahko znova vmešali v boj za mesta v zgornji polovici tabele. V obeh jesenskih tekmah so tri točke ostale na domačem igrišču, gledalci pa niso bili prikrajšani niti za zadetke, skupno so jih na obeh medsebojnih tekmah videli kar devet.

Večjih težav tokrat ne bi smeli imeti nogometaši Aluminija in Ankaran-Hrvatinov, saj gostita ekipi iz dna lestvice. Primorci, ki so po nizu odličnih rezultatov tudi z nekaj pomanjkanja sreče izgubili zadnja dva obračuna z vodilnima drugoligašema, se bodo v soboto spopadli s celjskim Šampionom in naskakovali šesto spomladansko zmago, Štajerci pa pričakujejo obisk iz Bele krajine. Črnomaljci so se v minulem krogu, po zmagi s Šenčurjem, veselili prvih treh točk v letošnji sezoni, medtem ko Kidričani zmago neuspešno lovijo že štiri tekme zapored, kar se pozna tudi na lestvici, kjer so drugouvrščeni Radomljani pobegnili na varnih osem točk prednosti. Nevarno pa so se v zadnjih tednih približali Šmartno, Veržej in Ankaran-Hrvatini.

Radomlje po visoki zmagi nad Veržejem čaka nedeljsko gostovanje v Šmartnem ob Paki. Moštvo trenerja Dejana Djuranovića je še edino, ki lahko prekriža pot sosedom iz Doba, a morajo za kaj takega najprej računati na zmago Veržeja. Za popoln zasuk prvenstva vseeno ne gre pričakovati, a to še ne pomeni, da bodo Radomljani zadnja štiri srečanja odigrali brez tekmovalnega naboja, saj si “mlinarji” še niso zagotovili drugega mesta…

Pari 24. kroga 2. SNL:
FARMTECH VERŽEJ – ROLTEK DOB (sobota ob 17:00)
ANKARAN HRVATINI – ŠAMPION (sobota ob 17:00)
KRŠKO – ŠENČUR (sobota ob 17:00)
ALUMINIJ – BELA KRAJINA (nedelja ob 17:00)
ŠMARTNO 1928 – KALCER RADOMLJE (nedelja ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Foto: Gorici derbi proti Nafti, prednost vrtnic že pet točk

Nogometaši Gorice so na zelo dobri poti, da se ekspresno vrnejo nazaj med prvoligaše. Varo…