Zadnji krog 2. SNL ni prinesel bistvenih sprememb, saj je Roltek Dob po visoki zmagi ostal na drugem mestu, kar je pomenilo tudi to, da Bela krajina ne more zasesti osmega mesta, ki ga je na ta način zadržalo Šmartno. Seveda je sestava lige v veliki meri odvisna še od rezultatov licenciranja, a po končanem prvenstvu si je preboj v Prvo Ligo zagotovil Zavrč, Dob naj bi igral kvalifikacije, Bela krajina in Dravinja pa bi se morala po pravilih tekmovanja preseliti med drugoligaše.


Največ pozornosti sta pritegnila dvoboja v Zavrču in Črnomlju. V Zavrču so gostovali Novomeščani, ki so si želeli zmage in poraza Doba v Beli krajini, a se na njihovo žalost ni uresničilo niti ena želja. Zavrč je namreč slavil z zadetkom Benka, Dobljani pa so brez težav odpravili Belokranjce. S dvema zadetkoma se je izkazal Uroš Klopčič, zadetek pa so prispevali še Miha Klopčič, Simić, Lunder in Vrščaj, ki zadel v lastno mrežo. Varovanci Damijana Romiha so si tako še drugo leto zapored priigrali nastop v dodatnih kvalifikacijah za Prvo Ligo, a zaenkrat še ni znano, če bodo v njih tudi nastopili, saj je veliko odvisno od licenciranja.

V preostalih obračunih večjega tekmovalnega naboja ni bilo, Šmartno je z zmago v Celju končalo skromen spomladanski del prvenstva in zadržalo osmo mesto, zadetke so prispevali Čirić, Muharemović in Bizjak, sicer vsi trije člani velenjskega Rudarja. Dravinja se je od 2. SNL poslovila z domačim porazom proti Krškemu, ki je spomladi po zamenjavi trenerja močno popravilo formo in prvenstvo končalo na visokem četrtem mestu, za zmago sta zadela Slivšek in Barkovič. Tekma v Radomljah, med domačim Kalcerjem in Garminom iz Šenčurja se je končala brez zadetkov, Radomljani so tako ostali na petem, Šenčurjani pa so se prebili na šesto mesto.

S trinajstimi zadetki sta naziv najboljšega strelca osvojila član Zavrča Josip Golubar in član Roltek Doba Amer Krcić.

 

Rezultati 27. kroga 2. SNL:

DRAVINJA KOSTROJ 0:2 KRŠKO
Slivšek (56), Barkovič (72)

ŠAMPION 0:3 ŠMARTNO 1928
Čirić (53), Muharemović (56), J. Bizjak (84)

KALCER RADOMLJE 0:0 GARMIN ŠENČUR

BELA KRAJINA 0:6 ROLTEK DOB
Vrščaj (2), Simić (16), Lunder (26), M. Klopčič (32), U. Klopčič (54, 72)

ZAVRČ 1:0 KRKA
Benko (49)

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani in Bistričani odigrali še eno pripravljalno srečanje

Današnje popoldne so Mariborčani izkoristili za odigranje še enega pripravljalnega srečanj…