S tekmami 16. kroga se je uradno pričel tudi spomladanski del drugoligaškega prvenstva, klube do zaključka prvenstva s tekmami aktualnega kroga tako čaka še dvanajst obračunov. Največ pozornosti je bilo v uvodnem spomladanskem krogu namenjene obračunu Doba in Aluminija.


Prvo in tretjeuvrščeno moštvi 2. SNL na današnji tekmi nista navdušili z najbolj kvalitetno predstavo, saj gledalci v Dobu niso videli zadetkov. Domači so sicer prikazali za odtenek boljšo predstavo, a to ni kaj prida pomagalo, da bi se mreža v obračunu 16. kroga zatresla vsaj enkrat. Brez zadetkov sta se razšli tudi ekipi AH Mas Techa in Kalcer Radomelj, srečanje na ankaranskem igrišču Sv. Katarine je minilo brez sprememb rezultata, s točko pa so lahko precej bolj zadovoljni Primorci, ki so pred pričetkom spomladanskega dela sezone zasedali osmo mesto, čeprav so si domačini pripravili kar nekaj priložnosti.

Edina dva zadetka so v sobotnem popoldnevu videli gledalci v Veržeju. Na igrišču Čistina so se domači Veržejci pomerili z gosti iz Šenčurja, ki so jih v letošnji sezoni izločili iz pokalnega tekmovanja. Prleki so dobili jesenski ligaški obračun, boljši pa so bili tudi v drugo. Prvič se je mreža Gorenjcev zatresla v 55. minuti, ko je svojega vratarja premagal Luka Pavlin, sicer sin trenerja  Braneta Pavlina. Pet minut kasneje je Veržej povišal svoje vodstvo, končni izid srečanja pa je pet minut kasneje postavil Borut Lukač, ki je v polno meril še četrtič v letošnji sezoni, čeprav je odigral šele sedmo srečanje.

Odigrani sta bili tudi obe nedeljski tekmi 16. kroga 2. SNL. Krško je z zadetkom Slaviše Dvorančića, ki je v polno meril v 10. minuti srečanja, slavilo na gostovanju pri Beli krajini, en zadetek pa je videlo tudi kakih 200 gledalcev v Šmartnem ob Paki, kjer so z zadetkom Klemna Bolhe slavili domači fantje.

Rezultati 16. kroga 2. SNL:
AH MAS TECH 0:0 KALCER RADOMLJE
ROLTEK DOB 0:0 ALUMINIJ
FARMTECH VERŽEJ 2:0 ŠENČUR
Pavlin (ag 55), Lukač (60)
BELA KRAJINA 0:1 KRŠKO
Dvorančić (10)
ŠMARTNO 1928 1:0 ŠAMPION CELJE
Bolha (26)

Foto: Jure Banfi

Foto: Lado Vavpetič

Foto: Boštjan Šmalcelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prva liga Telemach se po 14 letihi vrača v Ajdovščino

V 2. SNL je ekipa Ajdovskega Primorja postala prvak in se tako po sezoni 2010/11 vrača naz…