Šampion in Šenčur sta se že včeraj zvečer pomerila v prvem obračunu dvanajstega kroga 2. SNL. Kar malce presenetljivo so do zmage in treh točk prišli mladi Celjani, ki so z rezultatom 3:2 prišli do druge zmage v letošnji sezoni.


Celjani so sicer že ob polčasu vodili s 3:0, a so se Gorenjci v drugem delu tekme skorajda vrnili in v roku dveh minut skorajda izničili prednost. Domačini so do vodstva prišli v 28. minuti, ko se je med strelce vpisal eden izkušenejših v moštvu Janija  Žilnika, Milko Kovač. Gostje so se v zaostanku dveh zadetkov znašli že v naslednji minuti, ko je vodstvo Šampiona povišal Žan Horvat. Po tretjem zadetku Celjanov, v 41. minuti je že osmi letošnji zadetek dosegel Žiga Škoflek, se je praktično že zdelo, da so Celjani že odločili zmagovalca. Trmasti Gorenjci pa so se v drugem polčasu držali svoje pregovorne lastnosti in skorajda prišli do izenačenja. In to po dokaj podobnem scenariju, kot so do dvojnega vodstva prišli domačini. Najprej je v 68. minuti zadel Luka Pavlin, že v naslednji minuti pa je zadetek za priključek dosegel Marko Nunić, ki si sicer ravno s članom Šampiona, Škoflekom, deli drugo mesto lestvice najboljših strelcev v 2. SNL. Šenčurju v zaključku srečanja ni uspelu ujeti Celjanov, vse tri točke pa so tako ostale doma.

Z zadetki niso skoparili niti v Ankaranu, kjer sta se v dvoboju letošnjih novincev udarila AH Mas Tech in Farmtech Veržej, gledalci pa so videli kar osem zadetkov. Visoke zmage so se veselili domačini, ki so s šestimi zadetki napolnili mrežo gostov. V 18. minuti je mrežo gostov načel Tadej Mihalič, deset minut kasneje pa je vodstvo povišal Jan Pahor. Prleki so se v 34. minuti z zadetkom Žige Živka znova približali, a so domači tri minute kasneje zadeli še tretjič. Enajstmetrovko je izkoristil Tadej Mihalič, ki je zadel drugič danes. V 55. minuti so se gostje znova približali, saj je domačega vratarja Matej Paala premagal Mitja Mauko. A Primorci tudi v drugo niso dovolili, da bi Veržej lahko prišel do izenačenja, saj je Mark Božić po dobri uri igre znova povišal vodstvo. V zaključku tekme sta zmago potrdila Tim Vodeb in Jah Pahor, ki je zadel drugič.

V Dobu so lahko ljubitelji nogometa znova spremljali večni derbi sosedov iz Doba in Radomelj. Mreži sta mirovali vse do zadnje četrtine srečanja, ko sta na sceno stopila oba Klopčiča. Najprej je v 73.  minuti zadel Mitja Klopčič, Uroš Klopčič pa je v 81. minuti praktično razrešil vse dvome o zmagovalcu. Luka Vrhunc je v zadnji minuti rednega dela sicer znižal, a Radomljani kaj več od častnega zadetka niso zmogli. Dob je tako slavil še na drugem letošnjem derbiju in z zmago še povečal prednost na lestvici, saj je drugouvrščenim Radomljanom ušel že na devet točk prednosti.

V nedeljo sta bila odigrana še dva obračuna, Aluminij je gostil Krško, Belokranjci pa os gostovali pri Šmartnem. Aluminij se je proti Krškemu znova namučil in do zmage prišel šele v zadnjih sekundah tekme, ko je iz enajstmetrovke zadel Marko Drevenšek. Kidričani so sicer povedli že v 2. minuti tekme, ko je tretji letošnji zadetek prispeval Robert Kurež, a so se Krčani vrnili z uspešno izvedeno enajstmetrovko, ki jo je 39. minuti realiziral Dejan Urbanč. Krško je nato vse do zadnjih minut držalo neodločen izid in točko, a v 94. minuti po zadetku Drevenška ostalo brez nje. Rdeče-beli so s tremi točkami na drugem mestu ujeli Radomlje, ki so v domžalskem derbiju znova klonile proti Dobu. V drugem današnjem obračunu med Šmartnim in Belo krajino, so gledalci videli remi in delitev točk. Črnomaljci so povedli v 36. minuti, ko je v polno meril Matic Sašek, končni rezultat pa je v 71. minuti postavil Matevž Lenošek, oba nogometaša sta zadela drugič letos.

Rezultati 12. kroga 2. SNL:
ŠAMPION 3:2 ŠENČUR
Kovač (28), Horvat (29), Škoflek (41); Pavlin (68), Nunić (69)
AH MAS TECH 6:2 FARMTECH VERŽEJ
Mihalič (18, 37 pen), Pahor (28, 90), Božić (60), Vodeb (84); Živko (34), Mauko (55)
ROLTEK DOB 2:1 KALCER RADOMLJE
M. Klopčič (73), U. Klopčič (81); Vrhunc (90)
ALUMINIJ 2:1 KRŠKO
Kurež (2), Drevenšek (94 pen); Urbanč (39 pen)
ŠMARTNO 1928 1:1 BELA KRAJINA
Lenošek (71); Sašek (36)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurenti v novo sezono z novim vodstvom

Nogometni klub Drava je danes preko svojih družabnih omrežij uradno sporočil, da so sporaz…