Prvo tekmo 15. kroga druge lige je gostil novomeški športni objekt Portoval. Videli smo zanimivo tekmo, ki je prinesla kar šest golov, dva strela z najstrožje kazni in štiri rumene kartone. Pravo jesensko vreme je na tekmo v dolenjski prestolnici prineslo le peščico izbranih gledalcev. Prvi polčas je ponudil dva gola, vsaki ekipi po enega.


Domačo klop je s 4 golom jeseni v sedmi munuti po strelu z 11 m razveselil 31-letni vezist Stefan Stevanović. V izdihljajih prvega polčasa je za izenačenje poskrbel deset let mlajši član Primorja Matic Zavnik. Že v drugi minuti nadaljevanja srečanja je Krko v vodstvo popeljal “povratnik” iz Španije Marko Huč. Ta 23-letni dolenjski žogobrcar je po uspešno realiziranem strelu z najstrožje kazni vpisal drugi gol sezone. Nato so gostje iz 132 km oddaljene Ajdovščine v slabih petih minutah izid spreobrnili. Najprej je svoj peti gol vpisal Rene Šolaja, rdeče-črne pa je nato v vodstvo popeljal 27-letni kapetan in vezist Amel Džuzdanović. Sredi drugega polčasa pa je za novo izenačenje in končni izid poskrbel 19-letni Brežičan v dresu Krke Jan Đapo, za katerega je bil to uradni članski prvenec.

▪️Novo mesto: KRKA – PRIMORJE 3:3 (1:1)

Stevanović ‘7 (11m), Huč ’47 (11m), Đapo ’72 ⚽️Zavnik ’44, Šolaja ’54, Džuzdanović ’58

Krka bo v naslednjem, 16. krogu prihodnjo nedeljo, 14.11. ob pol 2 popoldne gostila velenjski Rudar, medtem ko bo istočasno Primorje gostovalo na Štajerskem pri ekipi Rogaške.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…