Triglav bo v nadaljevanje sezone, kot smo že poročali, krenil tudi s trojico izkušenih povratnikov. Po polletni odsotnosti sta se v šestouvrščeni klub 2. SNL vrnila Alen Krcić in Matej Poplatnik, ki se je jeseni dokazoval v Bolgariji, po petih letih in pol pa se v matično sredino vrača tudi Dejan Robnik. Danes 31-letni nogometaš je bil v minuli sezoni eden najzaslužnejših, da se je Zarica prebila med drugoligaše.


Robnik in Poplatnik bosta pomembna pridobitev trenerja Siniše Brkića, saj so imeli Kranjčani v prvem delu sezone precej težav z izkoriščanjem prvipravljenih priložnosti. Poplatnik, ki se je pozimi razšel z Montano, bo v pomlad krenil tudi z ‘lovoriko’ lani najboljšega strelca 2. SNL. “V zadnjem obdobju je bilo ogromno klicev in zanimanja, a nisem se želel preveč zaletavati. V igri so bili tuji in domači klubi, a zavedam se, da je Triglav praktično moj domači klub, tu sem preživel tri leta in odigral svoje najboljše tekme. Tudi zaradi tega je bila odločitev o vrnitvi v Kranj toliko lažja. Sem izjemno motiviran, na vsak trening pridem uro prej in individualno vadim, vse za to, da po svojih najboljših močeh pomagam ekipi do najvišjih rezultatov. Le na tak način lahko tudi sam opozorim nase,” je za klubsko spletno stran dejal mlajši od bratov Poplatnik, ki se zaveda odgovornosti v mladem moštvu Triglava: “Že v minuli sezoni sem dejal, da se zavedam, da je velik del odgovornosti na meni, saj sem bil najboljši strelec kluba in lige. Tudi tokrat bom prevzel svoj del odgovornosti, kar je normalno, saj se od napadalcev pričakujejo zadetki. Pravočasno bom optimalno pripravljen, to, kar sem pokazal proti Gorici in Savi, ni niti polovica mojih zmožnosti. Fizika ni težava, saj sem treniral individualno, kmalu pa bom ujel tudi tekmovalno formo.”

Triglav je ostal brez prvega strelca lige, kaj bodo v novi sezoni pokazali nasledniki Poplatnika. (Foto: Miran Alijagić)
“Triglav je praktično moj domači klub, tu sem preživel tri leta in odigral najboljše tekme. (Foto: Miran Alijagić)

Še z bogatejšo mero izkušenj se lahko pohvali Robnik, ki je poleg Triglava v prvoligaški konkurenci igral za Maribor in Celje, že kot najstnik pa je nogometno znanje nabiral tudi pri milanskem Interju in Anconi. Robnik ne skriva, da je bila pot do vrnitve v matične vrste posuta tudi s precej ostrega kamenja. “Pogajanja so bila naporna, zdaj pa se je vse skupaj vendarle rešilo na zadovoljstvo vseh vpletenih strani. Želja za povratkom v Triglav je bila obojestranska, trener Siniša Brkič si me je želel v ekipi, kar je zelo pomembno. Videl je, da lahko tej ekipi dodatno pripomorem in seveda se bom potrudil, da bo tudi zares tako. Triglav je alfa in omega gorenjskega nogometa in tako bo tudi ostalo,” je poudaril zdaj že nekdanji kapetan mestne tekmice Zarice, ki bo eden od vodij Triglava. A Robnik poudarja, da si je potrebno vlogo vodje prislužiti na igrišču: “Vlogo vodje si je treba prislužiti tudi z dejanji na terenu, za to niso dovolj le leta in dolžina staža. V ključnih trenutkih želimo prevzeti odgovornost, dosegati pomembne gole ali asistirati. Sicer težko rečem, da sem lahko ekipo Triglava v minulih sezonah podrobno spremljal, a na medsebojnih tekmah je bilo jasno videti, da fantje igrajo v krču. In tu nastopi naša naloga, da vse skupaj spravimo na višji nivo.”

“Vsi se moramo zavedati in naglas reči, da je Triglav najboljši, najpomembnejši klub na Gorenjskem, da je Triglav v slovenskih merilih še vedno velik klub in tako se moramo vsi tudi obnašati. Od nas igralcev, delavcev v klubu, do navijačev,” je zaključila izkušena pridobitev orlov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

2. SNL: Zver, Martinčič ali Kregar? Glasuj za Zvezdo kroga!

Zaključil se je 10. krog druge slovenske nogometne lige, zato smo izbrali 3 igralce, ki so…