Minuli vikend je na drugoligaških igriščih ponudil kar tri lokalne derbije. V šokantni končnici so se zmage v ‘Vas classicu’ proti Dobu veselili Radomljani. Mlinarji se lahko tri kroge pred koncem sezone pohvalijo s šestimi točkami naskoka pred najbližjimi zasledovalci, saj je Aluminij v sosedskem derbiju z Dravo v ptujsko mrežo nasul kar osem zadetkov.


Ptujčani so v razmočenem Kidričevem doživeli pravo katastrofo, česar so se razveselili tudi v taboru Triglava, saj so se Kranjčani znova vključili v boj za drugo mesto, za katerim zdaj zaostajajo tri točke. Prav Drava bo naslednji tekmec čete Siniše Brkića. “To je morala biti zelo čudna tekma, saj rezultata 8:0 ne vidimo prav pogosto. Aluminij je brez dvoma kakovosten in v vrhu tekmovanja, vseeno pa se bomo na Dravo pripravili popolnoma enako, kot bi se v vsakem primeru. Za nas znova šteje le zmaga, saj si želimo zadržati možnosti za napredovanje,” se je ene najpomembnejših tekem sezone dotaknil izkušeni član kranjskega Triglava, Dejan Robnik.

Tudi Triglav je v nedeljo odigral sosedski derbi s Šenčurjem in ga še četrtič v letošnji sezoni, rivala sta se namreč pred tedni pomerila tudi v MNZ pokalu, tudi premagali. Odločitev o zmagovalcu je padla že v 20. minuti obračuna, ko je šenčursko mrežo zatresel Matej Poplatnik in tako izkoristil zapravljeno enajstmetrovko Enesa Rujovića, ki je strel z bele točke zapravil pet minut pred tem. “Pogoji so bili težki, saj je bilo igrišče namočeno, pa tudi ekipa Šenčurja je imela svoje cilje. Vemo, to je bila za njih zadnja priložnost za obstanek, mi pa se borimo za preboj na višjo raven. Ni se dobro začelo, saj smo si z rdečim kartonom sami zakuhali položaj, a na koncu smo dokaj mirno tekmo pripeljali h koncu,” poudarja Robnik, ki se je v Triglav vrnil med zimskim premorom.

Eden najizkušenejših nogometašev Triglava je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da je v nedeljo pričakoval drugačen Šenčur: “Pričakovali smo popolnoma drugačen Šenčur, ker se je krčevito boril za obstanek, nam pa je igrala le zmaga, saj smo hoteli obdržati priključek z vrhom. Je pa to brez dvoma še ena dobra izkušnja za mlajše, da vidijo, da ni potrebno v nobeni situaciji metati puške v koruzo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Goričani podaljšali z napadalcem

Po tem, ko se pri Gorici pospešeno pripravljajo na povratek med slovensko elito, so se zač…