Prvoligaški nogometaši zaradi reprezentančnega premora med velikonočnim vikendom nimajo tekmovalnih obveznosti, zato pa se bodo na praznično soboto na igrišča podali drugoligaši, ki s tekmami devetnajstega kroga pričenjajo zadnjo tretjino prvenstva. Pravi nogometni praznik se danes popoldne obeta v Kranju, saj se bosta na zelenici Športnega centra v mestnem derbiju udarila Triglav in Zarica.


Kot smo zapisali že v včerajšnjem napovedniku, so glede na položaj na lestvici in formo v uvodu nadaljevanja sezone, v rahli prednosti triglavani, a je v derbijih le redko moč napovedati favorita, pa čeprav Zarica zmage ni okusila že zadnjih devet krogov, orli pa so se na drugi strani s tremi zaporednimi slavji zavihteli že vse do tretjega mesta in za drugo Dravo zaostajajo še dve točki. “Po uspešnem začetku pomladi, v katero smo krenili z dvema zmagama, je priprava na vsako tekmo enostavna z vidika klime in vzdušja. Hkrati pa se zavedamo, da je za nas vsaka naslednja tekma odločilna in po tej plati se maksimalno zavzeto pripravljamo na sobotni derbi z Zarico,” je za klubsko spletno stran dejal Dejan Robnik, ob Alenu Krciću in Mateju Poplatniku eden treh zimskih povratnikov v gnezdo orlov.

V prvem derbiju letošnje sezone je Robnik zatresel mrežo Triglava. (Foto: Rok Zore)
V prvem derbiju letošnje sezone je Robnik zatresel mrežo Triglava. (Foto: Rok Zore)

Izkušeni napadalec se je v četo trenerja Siniše Brkića, ki zaradi izključitve na tekmi v Veržeju ne bo smel voditi svojega moštva, vrnil po nekajletnem igranju v dresu Zarici, ki je je lani pomagal do zgodovinskega preboja med drugoligaše. Robnik ne skriva, da bo tekma proti nekdanjemu klubu, v katerem po zimski kadrovski prenovi ni več veliko bivših soigralcev, nekaj posebnega: “Lagal bi, če bi dejal, da je to zame povsem običajna tekma. Zadnje tri sezone in pol sem preživel pri Zarici, kjer smo spisali lepo zgodbo in moram omeniti lepo sodelovanje s predsednikom Vodanom in trenerjem Janezom Zupančičem, ki je tudi najbolj zaslužen, da sem v igranju nogometa spet našel pravi motiv. Pričakujem lepo tekmo pred velikim številom gledalcev in ob podpori najboljše navijaške skupine Small Faces bo naša pot do nove zmage lažja.”

“Dejstvo je, da je liga zelo izenačena, spoštujemo vsakega nasprotnika, zavedamo pa se tudi naših kvalitet. Lahko rečem, da se osredotočamo na svojo igro, je pa tudi res, da skupaj s trenerskim štabom pokomentiramo kakšno zadevo iz nasprotnih taborov, ki bi nam lahko povzročala težave,” še zaključuje z 31 leti drugi najizkušenejši mož v zasedbi Triglava.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marinšek ponovno mož odločitve

Nogometaši Aluminija in Fužinarja so odigrali zaostalo tekmo 8. kroga druge slovenske lige…