Triglav bo tudi 25. krog 2. SNL pričakal na vrhu ligaške razpredelnice. A ni veliko manjkalo, da bi orli vodstvo predali Dobljanom, ki imajo na svojem računu tekmo več. ‘Roletarji’ so v Brežicah napolnili brežiško mrežo, Kranjčani pa so se morali za zmago v Novem mestu pošteno spotiti. 


Dolenjci so z goloma Mateja Potokarja in Mihe Kostanjška dvakrat izničili gostujočo prednost, za katero sta poskrbela Tom Žurga, ki se je v deseti drugoligaški preizkušnji razveselil prvega zadetka, ter Matej Poplatnik, ki je zabil že 26. to sezono. Drugo izenačenje Krke pet minut pred koncem rednega dela srečanja je Triglav spravilo v globoke težave, a je orle rešil najmlajši na igrišču. David Zec je z golom v 93. minuti postal prvi nogometaš na prvo in drugoligaških zelenicah z zadetkom, ki je rojen leta 2000 ali kasneje. “Zagotovo je prav poseben občutek, če dosežeš kakšen rekord. In brez dvoma je to velika motivacija za trud in trdo delo v prihodnje,” je 17-letnik po svojevrstnem dosežku dejal za klubsko spletno stran.

O dosežku mladega vezista, sicer kadetskega reprezentanta Slovenije, dovolj pove tudi podatek, da je debitiral v prvoligaški konkurenci, kranjski strateg Siniša Brkić pa mu je namenil mesto v začetni enajsterici. In kako se up Triglava, ki lahko v letošnji sezoni nastopa še za kadetsko selekcijo bodro-belih, spominja članskega prvenca? “Občutki so bili res neverjetni! Že to, da sem nastopil, je bil zame velik uspeh, kaj šele dosežen zadetek za pomembno zmago. Še preden sem se zavedal, da sem zadel, so bili že vsi soigralci na meni in smo se skupaj veselili,” je pojasnil Zec, ki se je ob tem dotaknil tudi razlik med članskim in mladinskim nogometom: “V sami intenziteti igre morda ni bilo tako velike razlike. Se je pa razlika videla v fizičnem smislu in pri izkušnjah.”

Kranjčane nova zahtevna preizkušnja čaka tudi v prihodnjem krogu, ko bodo orli gostili Brežice, medtem ko se bodo Dobljani udarili s prvim zasledovalcem Ankaranom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Po domačem porazu bodo na dnu 2. SNL prezimili Krčani

Zaostali obračun 17. kroga druge lige med Krčani in Grosupeljčani je razveselil privržence…