Doslej vodilni Krčani so prvič po četrtem krogu vodstvo na lestvici 2. SNL predali nasprotnikom. Po sobotnem popoldnevu so vrh ligaške razpredelnice zavzeli nogometaši Aluminija, včeraj pa so se po zmagi v Kranju na prvo mesto zavihteli Dobljani, ki so se po katastrofalnem začetku sezone pobrali, v zadnjih tednih nanizali pet zaporednih visokih zmag in so štiri kroge pred koncem tekmovanja na dobri poti, da ubranijo naslov iz lanske sezone.


Krško je vodstvo lestvice prepustilo zaradi slabših pomladanskih predstav. V minulih tednih je škripalo predvsem v gosteh, po enajstih tekmah neporaženosti, ko so točko na stadionu Matije Gubca osvojili zgolj nogometaši Veržeja, pa so Krčanom prvi domači poraz zadali Tolminci. Dvajset minut pred koncem obračuna je zmagovalca odločil Dalibor Sokanović, ki smo ga po tekmi gostili pred našim mikrofonom. “Kucalović je naredil vse, prodrl je po desnem boku in odlično podal v kazenski prostor Krškega, sam pa sem žogo z dveh metrov enostavno potisnil v gol,” je dejal starejši od bratov Sokanović, ki je z zadetkom poskrbel za jubilejno deseto zmago Tolmincem. Moštvo iz Posočja, ki prvič tekmuje v drugoliški druščini, si je s tem praktično že zagotovilo obstanek, čeprav tudi Sokanović priznava, da naloga v Krškem ni bila nič kaj lahka: “Branilci Krškega so danes odlično odigrali celotno tekmo, zgodila se je zgolj ena napaka, ki smo jo kaznovali. Nimajo si ničesar za očitati, glede na to, da so odigrali dobro tekmo.”

“Najprej je potrebno gostom iz Tolmina čestitati za zmago. Med seboj se dobro poznamo, saj ni dolgo tega, kar smo igrali proti njim. Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo in smo se na ta način tudi pripravljali. Je pa nasprotnik tokrat pokazal, kar zadnjič ni,” je uvodoma dejal domači strateg Tomaž Petrovič, ki je bil, kljub porazu, zadovoljen tudi s predstavo svojih nogometašev: “Gre za zelo izkušeno in individualno zelo kvalitetno ekipa, ki je bila danes organizirana in dobra v igri. Zasluženo so pobrali vse tri točke, čeprav čestitam tudi svojim izbrancem, saj so odigrali na visokem nivoju. Mislim,da smo dobro igrali, podobno kot vse domače tekme doslej. Žal, pa pač vselej ne moreš zmagati.”

Posavci so po šestem porazu v sezoni, kot rečeno, prvim pred domačimi gledalci, zdrsnili na tretjo mesto lestvice 2. SNL, a bodo v zaključku sezone še igrali z Aluminijem in Dobom, še prej pa Krčane čaka neugodno gostovanje v Ankaranu, kjer so v nadaljevanju sezone že klonili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nafta do druge zmage v novi sezoni

V Krškem je bila na sporedu uvodna tekma tretjega kroga 2. SNL. Nuklearci so gostili klub …