Nogometaše celjskega Šampiona spomladi čakaj trd boj v borbi za obstanek med drugoligaši, saj za osmim mestom, ki ga pred pričetkom spomladanskega dela sezone zasedajo nogometaši AH Mas Techa in ki po koncu sezone zagotavlja obstanek med drugoligaši, zaostajajo že precejšnjih deset točk.


Celjsko moštvo, ki je bilo v jesenskem delu sezone ob črnomaljskem najmlajše v ligi, je imelo jeseni precej težav predvsem v obrambi, saj so na petnajstih tekmah prejeli kar 43 zadetkov oziroma v povprečju skoraj tri zadetke na tekmo, kar je daleč največ v celotni ligi. V napadu je devet od 22 golov prispeval 19-letni Žiga Škoflek, ki bo tudi spomladi eno glavnih orožij trenerja Janija Žilnika, ki pa spomladi ne bo mogel računati na Primoža Rolo, ki bo spomladi igral za Veržej, in Milka Kovača, ki je bil s tremi zadetki drugi strelec moštva in bo kariero nadaljeval v Avstriji. Celjani so pod svoje okrilje zvabili četverico novincev, ki jo sestavljajo Branko Babić (Jenbach), Amel Hodžić (Kovinar Štore), Nik Burkeljca (Ivančna Gorica) in Mengbwa Akamba (Žalec), sicer že stari znanec slovenskih igrišč, saj je bil v preteklosti že član Žalca in Šmartnega, z 28 leti pa bo Kamerunec daleč najstarejši nogometaš Šampiona. Vadbi s članskim moštvom pa so se priključili tudi štirje najobetavnejši mladinci, ki si bodo skušali spomladi zagotoviti tudi minute v članski konkurenci.

Trener Jani Žilnik je pripravljenost moštva preizkušal na enem obračunu, ki so ga Celjani odigrali z avstrijskim tretjeligašem Gratkornom, ki je bil boljši z 1:0, medtem ko je nedeljski obračun z ljubljansko Ilirijo zaradi poledenelega igrišča odpadel, naslednja preizkušnja pa je predvidena za nedeljo.

Potrjene pripravljalne tekme Šampiona:
Šampion – Odranci (Celje, 15. februar)
Drava Ptuj – Šampion (Ptuj, 23. februar)
avstrijski nižjeligaš – Šampion (Avstrija, 25. februar)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V NK Triglav Kranj ponovno iščejo predsednika

V “Orlovem gnezdu”, so se iskanja predsednika v preteklosti že lotili. Prvič s…