V 7. krogu sta se na Stadionu v Brežicah srečali moštvi Brežic Term Čatež in Drave Dakinde Ptuj. Domačini so po treh zaporednih zmagah šli odločno v tekmo, medtem so se gostje s Ptuja branili in igrali na protinapade ter kontre in pokontre. Kljub temu so tokrat beli Kurenti iz najstarejšega mesta v deželi v 28. minuti povedli in odšli na odmor z 1:0.
 
Po predložku in po odbiti žogi ter sreči je ptujski gol zabil 21-letni Amir Kahrimanović. V četrtem nastopu to sezono je tako zabil še drugi gol ta ofenzivni vezist iz Zagreba s koreninami iz BiH. Gre za otroka Dinama. V drugem polčasu so Brežičani krenili odločneje in spreobrnili izid. Že v peti minuti nadaljevanja srečanja je po solo akciji na desni strani izid izenačil brežiški kapetan Marko Felja. Sredi drugega polčasa so gostitelji vodili z 2:1, ko je po avtu z desne strani in po tretjem strelu do žoge prišel Filip Sivonjić in jo potisnil v mrežo. Končni izid 3:1 smo videli devet minut pred koncem tekme, ko je po izgubljeni žogi na sredini igrišča prišel 24-letni vezist Marko Felja in jo poslal v kazenski prostor Drave, kjer je 20-letni napadalec Timotej Rešetič preigral obrambo in zabil svoj prvenec v letošnji sezoni.
 
Velja omeniti, da so domačini igrali brez napadalca Soklerja, le ta je odslužil kazen kartonov. Manjkala sta tudi vezista Drugovič, ki se počasi vrača po poškodbi hrbta in med manjkajočimi je še vedno Žiga Jurečič. Svoj tretji nastop med drugoligaško konkurenco je zadnjih 15. minut srečanja odigral 16-letni Brežičan Andraž Rüdl, ki igra običajno kot krilni napadalec ali ofenzivni vezist.
 
V naslednjem 8.krogu bodo Ptujčani pod taktirko 38-letnega Jureta Arsiča v Zavrču gostili Roltek Dob. Tekma bo na sporedu prihodnjo soboto ob 16:00. Brežičani pa bodo odšli v Prekmurje v goste vroči Nafti. Ta tekma bo na sporedu prihodnjo nedeljo ob štirih popoldne.
 

 


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dve mojstrovini za skok Triglava z dna lestvice

Nogometaši Triglava ne zasedajo več zadnjega mesta v 2. SNL, potem ko so Kranjčani iz gost…