Peta tekma 17. drugoligaškega kroga je ponudila zelo zanimiv dovoboj v večih pogledih. Od sodniške trojke sta bili dve delivki pravice nežnejšega spola in to je bil spopad spodnjega dela lestvice. Brežice so nujno potrebovale vse tri točke, Ilorija pa pozitiven izid sli zmago za mirno nadaljevanje sezone, ssj je a repu rapredelnice precejšnja gneča.


Tekma je bila zelo čvrsta in okoli 100 gledalcev je lahko videlo všečen nogomet. Zelo hrabro so igrsli Brežičani v prvem polčasu, kar so kronali z dvema zadetkoma. Najprej je po podaji iz kota v kazenskem proatoru Ilirike najviše skočil brežiški kapetan in zabil prvi gol sezone, skupno pa tretjega za Brežice. Le minuto kasneje je po prodoru Brazilca Kelvina Coste na levi strani slednji podal do vtekajočega Perišića, se zagradil in oviral nasprotnika, nakar je Perišić sprožil močan strel z roba kazenskega prostora in zadel za 2:0. Sredi drugega polčasa je Sebastian Lesjak prejel drugi rumeni karton in si prislužil pot v slačilnico. Že v tako zdesetkani in najmlajši ekipi lige so se fantje zbrali in kljub goli Farquharsona vodstvo pripeljali fo konca in se veselili 39 drigoligaške zmage. Glana sodnica Aleksandra Česen iz Kranja je pokazala 7 rumih ter rdečega.

BREŽICE – ILIRIJA 2:1 (2:0) Kocjančič ’24, Perišić ’25 ; Farquharson ’80 RK: Sebastian Lesjak (Brežice)

▪️V naslednjem, zadnjem jesenskem krogu bodo Brežice v petek ob pol 2 popoldne igrale v Novi Gorici proti Gorici, Ilirija pa bo dan kasneje gostila ravenski Fužinar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razprodaja igralcev pri Olimpiji se nadaljuje

Iz NK Olimpije prihajajo nove zaskrbljujoče vesti za ljubljanske navijače. Klub naj bi v k…